Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Slovensko získalo na hrách Špeciálnych olympiád už šesť zlatých kovov

Na snímke Gizela Billíková, ktorá vyhrala zlatú medailu v modernej gymnastike vo viacboji na 15. Svetových letných hrách Špeciálnych olympiád v Spojených arabských emirátoch v Abú Zabí. Foto: TASR/Špeciálne olympiády Slovensko

O zlato v modernej gymnastike vo viacboji sa postarala aj Gizela Billíková.

Abú Zabí 17. marca (TASR) - Na 15. Svetových letných hrách Špeciálnych olympiád v Spojených arabských emirátoch vyhrala Gizela Billíková zlato v modernej gymnastike vo viacboj. Slovenská výprava tak v Abú Zabí získala už šieste zlato.

Billíková sa venuje gymnastike od malička, ako členka nitrianskeho klubu Arabeska a Špeciálnych olympiád Slovensko sa zúčastnila štyroch olympiád – v USA, Írsku, Grécku a v Číne. "Bojujeme tu, spravili sme všetko preto, aby sme Špeciálne olympiády Slovensko čo najlepšie reprezentovali. Gizka má už 36 rokov a snáď nie som neskromná, že je to malý zázrak, že sa ešte stále gymnastike venuje. Stále má dobrú pamäť na zostavy a šport a tanec sú jej život, pomáhajú jej prekonávať mnohé zdravotné a psychické prekážky," povedala mama a trénerka Emília Billíková.

Ďalšie zlaté medaily pridali v pondelok plavkyne Darina Krihová v disciplíne 25 m prsia a Vanda Kračúnová v disciplíne 200 m prsia. Medzi mužmi získali zlato tenista Jaroslav Kulina v disciplíne jednotlivcov a cyklista Michal Štubňa v disciplíne 500 metrov časovka. "Máme už šesť zlatých medailí, ale všetky úspechy našich športovcov prežívame a oslavujeme. Sme uprostred olympiády, ktorá je výborne pripravená a podmienky sú tu na vysokej úrovni," uviedla v tlačovej správe Jana Gantnerová, športová riaditeľka Špeciálnych olympiád Slovensko.