Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovensko získalo štyri medaily na letných hrách Špeciálnych olympiád

Na snímke Adela Mižigárová (vľavo) si preberá menovací dekrét z rúk športovej strelkyne Danky Bartekovej (vpravo) počas tlačovej konferencie k letným svetovým hrám Špeciálnych olympiád 7. marca 2019 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Cyklisti Špeciálnych olympiád sa predstavili na okruhu F1 v Abú Zabí, pre Jakuba Kriššáka, ktorý je zlatý olympionik v behu na lyžiach, to bola premiéra na dvoch kolesách.

Abú Zabí 16. marca (TASR) - Na 15. Svetových letných hrách Špeciálnych olympiád v Spojených arabských emirátoch v Abú Zabí získali slovenskí reprezentanti štyri medaily. V cestnej cyklistike v disciplíne na 15 km získal Jakub Kriššák bronz a v časovke na 2 km Michal Štubňa striebro. Michal Poloni si v disciplíne 25 m motýlik vyplával striebro a v 200 m beh si rovnako striebro si vybojovala Adela Mižigárová.

Cyklisti Špeciálnych olympiád sa predstavili na okruhu F1 v Abú Zabí, pre Jakuba Kriššáka, ktorý je zlatý olympionik v behu na lyžiach, to bola premiéra na dvoch kolesách. "Na bicykli toho nemám až toľko najazdené a preto je to pre mňa aj prekvapenie. Na rovinách fúkal vietor, tam to bolo veľmi ťažké, preto som sa snažil získať náskok v zákrutách, išiel som, koľko sa mi dalo," povedal v cieli Kriššák.

V časovke na 2 km bol želiezkom v ohni Michal Štubňa, ktorý je tiež úspešným zjazdárom. "Držal som sa pri jazde toho, na čom sme sa s bratom dohodli, teším sa zo striebornej medaily," uviedol Štubňa v tlačovej správe Špeciálnych olympiád Slovensko. V Abú Zabí naňho ešte čaká časovka na 500 m a 1 km.