Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovenský brankár Petrík je najlepším hokejbalistom sveta za rok 2015

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

O prestížnej cene pre skúseného veterána rozhodla ISBHF počas posledného februárového víkendu na zasadaní v anglickom Sheffielde.

Sheffield 28. februára (TASR) - Slovenský reprezentačný brankár Stanislav Petrík sa stal najlepším hokejbalistom sveta za rok 2015. Medzinárodná hokejbalová federácia (ISBHF) tak ocenila jeho skvelé výkony, ktorými minulý rok priviedol Slovensko k titulu majstrov sveta v Zugu.

O prestížnej cene pre skúseného veterána rozhodla ISBHF počas posledného februárového víkendu na zasadaní v anglickom Sheffielde.

"Konferencia zvolila členov svojho predsedníctva, zaoberala sa prípravami blížiacich sa MS juniorov v Sheffielde (júl 2016), ale pripravila aj pre slovenský hokejbal veľmi významnú udalosť. ISBHF volila najlepších hokejbalistov planéty za rok 2015 a najlepším hokejbalistom sa stala slovenská i svetová brankárska legenda Stanislav Petrík, ktorý priviedol slovenskú reprezentáciu k titulu majstrov sveta v Zugu 2015. Je to obrovská pocta pre slovenský hokejbal, najúspešnejší kolektívny šport na Slovensku za posledných 20 rokov a pre samotného Petríka je to zaslúžené ocenenie jeho dlhej a úspešnej športovej kariéry," informovala TASR v tlačovej správe Lenka Slaná.