Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovenský cyklista Juraj Sagan v prológu v Adelaide na 32. mieste

Cyklistika Foto: TASR/AP

Na okruhu v mestskom Rymill Parku prišiel Peter Velits do cieľa na 51. pozícii.

Adelaide 20. januára (TASR) - Nemecký cyklista André Greipel vyhral predohru cyklistických pretekov Tour Down Under v okolí austrálskeho Adelaide, keď v cieli nechal za sebou domáceho Matthewa Gossa a Novozélanďana Gregoryho Hendersona.

Na okruhu v mestskom Rymill Parku nechýbali ani slovenskí jazdci, Juraj Sagan skončil na 32. mieste a Peter Velits prišiel na 51. pozícii.

"Prvé dni v Austrálii sme pociťovali časový posun, ale postupne sme sa adaptovali. Aj počasie zohralo svoje. Pred dvoma dňami tu bolo okolo 40 stupňov tepla, na druhý deň ortuť klesla na dvadsať, takže telo dostalo tiež svoje... A dnešný prológ? Išlo sa mi celkom dobre. Úlohou bolo, aby prišiel špurt pelotónu, čo sa aj napokon podarilo. V závere som sa snažil zostať čo najviac vpredu. Posledné kolá boli priam pekelné pre mňa, pretože ja takou rýchlosťou až nedisponujem, ale makal som do do konca. V ďalších etapách budem rozhodne pokúšať šťastie, pretože človek nikdy nevie, kedy to vystrelí. Na celkové poradie máme v našom tíme určeného domáceho jazdca menom Cameron Wurf, avšak do špurtov máme voľnú ruku. Zajtra máme na programe ľahký tréning s cykloamatérmi, čo poriada náš tím Cannondale a od utorka preteky Tour Down Under už vypuknú naplno," sprostredkoval pre TASR slová 24-ročného Juraja Sagana jeho manažér Jozef Korbel.


Výsledky - kritérium v Adelaide (51 km): 1. André Greipel (Nem./Lotto Belisol) 1:04:00, 2. Matthew Harley Goss (Austr./Orica GreenEdge), 3. Gregory Henderson (N.Zél./Lotto Belisol), 4. Boy Van Poppel (Hol./Vacansoleil-DCM), 5. Edvald Boasson Hagen (Nór/Sky), 6. Davide Cimoali (Tal./Lampre-Merida), ... 32. Juraj Sagan (SR/Cannondale), 51. Peter Velits (SR/Omega Pharma-QuickStep) všetci v rovnakom čase ako víťaz