Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Slovenský futbalista Tupta podpísal s Hellasom Verona 4-ročnú zmluvu

Na snímke futbalista Ľubomír Tupta (č. 11). Foto: SFZ/Roman Ferst

V sezóne 2016/2017 definitívne presunúť z mládežníckeho tímu Hellasu do "áčka". Obranca Gyömbér ide na hosťovanie z AS Rím k nováčikovi do Pescary.

Verona 12. augusta (TASR) - Talentovaný slovenský futbalista Ľubomír Tupta podpísal s účastníkom druhej najvyššej talianskej súťaže Hellas Verona novú štvorročnú zmluvu. Ako informovala internetová stránka jeho zastupiteľskej spoločnosti CSM Agency, 18-ročný útočník sa chce v sezóne 2016/2017 definitívne presunúť z mládežníckeho tímu Hellasu do "áčka".

Tupta prišiel do Verony vlani v auguste z iného talianskeho klubu Catania Calcio. Slovenský mládežnícky reprezentant už v minulej sezóne trénoval s A-tímom Hellasu, dokonca sa párkrát objavil aj na súpiske v súťažných zápasoch. "Sme radi, že sme sa dohodli na štvorročnej zmluve. Ľubo bude členom áčka, ktoré v nedeľu absolvuje duel Talianskeho pohára proti Crotone," uviedol pre web csm-agency.sk hráčsky agent Juraj Vengloš.

Tupta by sa rád naplno udomácnil v prvom tíme Hellasu. "Teším sa, že sme podpísali novú zmluvu. Verona je dobrým klubom so slušnými podmienkami. Takže už len makať a makať... Mojou prioritou je stať sa súčasťou áčka. Urobím pre to všetko," povedal odchovanec prešovského futbalu.

Gyömbér ide na hosťovanie z AS Rím k nováčikovi do Pescary

Slovenský futbalový reprezentant Norbert Gyömbér odišiel z AS Rím na hosťovanie do konkurenčného talianskeho klubu Delfino Pescara 1936. Dvadsaťštyriročný defenzívny univerzál sa už vo štvrtok pripojil k novým spoluhráčom, v Pescare bude obliekať dres s číslom 37. Informovala o tom oficiálna internetová stránka "delfínov".

Na snímke obranca Norbert Gyömbér.
Foto: TASR


Gyömbér síce opustil káder AS, no zostal v Serii A, keďže Pescara si v minulom ročníku vybojovala postup do najvyššej súťaže. Účastník EURO 2016 vo Francúzsku prišiel do Ríma vlani v auguste, najprv na hosťovanie z Catanie Calcio. Za "giallorossi" odohral deväť zápasov. Tento rok v júni si Rimania uplatnili opciu a podpísali s Gyömbérom trojročný kontrakt až do 30. júna 2019.

"Pre Nora sme hľadali možnosti, aby mohol pravidelne hrať. Ponúk mal dosť, chceli ho z Talianska, Španielska a z Anglicka. Nakoniec aj po dohode so športovým riaditeľom AS Rím Walterom Sabatinim sme sa rozhodli pre Pescaru. Zavážilo aj to, že ho veľmi chcel kouč nováčika najvyššej súťaže Massimo Oddo. Verím, že Noro konečne odohrá celú sezónu, nebudú ho trápiť ani zdravotné problémy," uviedol pre portál csm-agency.sk Juraj Vengloš, futbalový agent a riaditeľ CSM-Agency.

Odchovanec revúckeho futbalu v minulosti hral aj za Banskú Bystricu, na Apeninský polostrov odišiel v júli 2013.