Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Hokejista Buc len ťažko trávi uplynulé prehry: Ja to nechápem

Na snímke vľavo hore Slovák Dávid Buc , vpravo hore Moritz Müller a dole brankár Mathias Niederberger (obaja Nemecko) v zápase základnej A-skupiny Nemecko -Slovensko na 83. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Košiciach 15. mája 2019. Foto: TASR - Martin Baumann

Na tento duel s Nemeckom zabudneme rýchlo. Zvyšné tri musíme vyhrať a čakať, dodal Buc.

Košice 16. mája (TASR) - Slovenskí hokejový útočník Dávid Buc je napriek prehre 2:3 s Nemeckom na MS v Košiciach optimista. Po stredajšom zápase len ťažko hľadal slová, hlavou krútil najmä nad faktom, že Slováci boli lepším tímom, ale body bral ich súper.

Postupové šance na štvrťfinále sa po štvrtom zápase Slovákov scvrkli, ale Buc ešte verí: "Verím, že ešte máme šancu a že postúpime." Zverenci Craiga Ramsayho sa však musia rýchlo otriasť a zvyšné tri zápasy musia zvládnuť. "Na tento duel s Nemeckom zabudneme rýchlo. Zvyšné tri musíme vyhrať a čakať," dodal Buc.

Slovensko malo Nemcov na lopate, v druhej tretine potrestalo ich nedisciplinovanosť, ale zverenci Toniho Söderholma v závere vyrovnali a 27 sekúnd pred koncom im strela Leona Draisaitla priniesla vytúžený triumf. Buc ľutoval, že za stavu 2:1 nepridali Slováci tretí gól: "Hovorili sme si, že by sme to chceli rozhodnúť, ale nepodarilo sa. Dostali sme naopak dva góly. Škoda."

Slovenský útočník sa najviac pozastavoval nad tým, že výkony Slovenska v uplynulých dueloch neboli odmenené bodmi. "Poviem pravdu, že ak ste tri zápasy lepší, musíte súperov zdolať. A my sme prehrali všetky. Nechápem, prečo máme až takúto smolu. Aj keď vynaložíte najviac síl, niekedy je to málo. Dnes to tak vyšlo."

Tridsaťdvaročný center pochválil brankára Nemcov Niederbergera, ktorého v zápase dvakrát zachránila žrď. Jednu trafil práve Buc. "Nemcov sme jednoznačne prestrieľali, zavreli sme ich, ale ich brankár mal svoj šťastný deň."