Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovenský olympijský a športový výbor podporil 3 mil. eur 45 projektov

Na archívnej snímke prezident Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Anton Siekel. Foto: TASR/Michal Svítok

Všetci žiadatelia budú o výsledkoch výzvy informovaní taktiež elektronicky prostredníctvom emailu.

Bratislava 3. októbra (TASR) - Komisia Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) na vyhodnocovanie žiadostí vedená novým viceprezidentom SOŠV Martinom Kohútom vo štvrtok schválila 45 projektov z 33 športov, ktoré podporí celkovou čiastkou 3 milióny eur.

Na základe výzvy na predkladanie žiadostí o poskytnutie príspevku na modernizáciu, rekonštrukciu a budovanie športovej infraštruktúry zo dňa 17. júla 2019 na SOŠV však prišlo takmer štyristo žiadostí s celkovou žiadanou sumou okolo 45 miliónov €. Na zanedbaný stav športovísk SOŠV upozorní aj príslušné organizácie a bude sa touto problematikou ďalej zaberať.

Všetci žiadatelia budú o výsledkoch výzvy informovaní taktiež elektronicky prostredníctvom emailu. Žiadosti subjektov, ktoré nebudú v rámci tejto výzvy vyhodnotené kladne, budú spracované a evidované. Slovenský olympijský a športový výbor by sa nimi znovu zaoberal v prípade, ak by dostal na modernizáciu, rekonštrukciu a budovanie športovej infraštruktúry v budúcnosti ďalšie finančné prostriedky, informoval SOŠV na svojom webe.