Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Slovenský olympijský a športový výbor sa stal členom ENGSO

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Členskú základňu ENGSO tvorí 37 národných športových konfederácií, národných olympijských a paralympijských výborov a ďalších športových organizácií z 33 európskych krajín.

Bratislava 12. novembra (TASR) - Na štvrtkovom online valnom zhromaždení združenia Európskych mimovládnych športových organizácií (ENGSO) bol za člena ENGSO ako zástupca slovenských mimovládnych športových organizácií prijatý Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV). Informoval o tom portál olympic.sk.

SOŠV sa stal členom ENGSO ako strešná organizácia slovenského športu. V dôsledku svojej transformácie, ku ktorej došlo v decembri 2018, SOŠV v tomto roku od medzičasom zaniknuvšej Konfederácie športových zväzov SR prevzal jej celkovú agendu a nadviazal aj na jej doterajšie členstvo v ENGSO. KŠZ SR bola členom ENGSO už od roku 1995.

Členskú základňu ENGSO tvorí 37 národných športových konfederácií, národných olympijských a paralympijských výborov a ďalších športových organizácií z 33 európskych krajín. ENGSO vďaka tomu predstavuje silný hlas organizovaného športu v Európe. Na čele ENGSO je prezident Stefan Bergh, riaditeľkou úradu organizácie je Marrie Denittonová.

"SOŠV využije svoje členstvo pri napĺňaní svojho poslania všestranne prispievať k rozvoju športu v Slovenskej republike a v Európe," uviedol SOŠV na svojom webe. Riaditeľka medzinárodného oddelenia SOŠV Petra Gantnerová bude pôsobiť v poradnom orgáne ENGSO v záležitostiach, týkajúcich sa Európskej únie.