Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Slovenský reprezentant Kyjovský je novou posilou Lučenca

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

Kyjovský je dlhoročný reprezentant, debut v najcennejšom drese si pripísal v apríli 2009 proti Brazílii.

Lučenec 26. júla (TASR) - Slovenský futsalový reprezentant Matúš Kyjovský mení dres v rámci najvyššej domácej súťaže. Tridsaťjedenročný hráč opúšťa tím MIBA Banská Bystrica a v novej sezóne bude pôsobiť v Lučenci, s ktorým ho čaká aj účinkovanie v prestížnej Lige majstrov. Informáciu priniesla stránka futsalslovakia.sk.

Kyjovský je dlhoročný reprezentant, debut v najcennejšom drese si pripísal v apríli 2009 proti Brazílii. Celkovo odohral za národný tím 66 zápasov, v ktorých zaznamenal 19 gólov. V minulej sezóne poznačenej pandémiou koronavírusu patril k lídrom tímu spod Urpína, keď si pripísal 26 presných zásahov a stal sa druhým najlepším strelcom súťaže.

"Kyja sme chceli už dávnejšie, predtým sa nám ho však nepodarilo získať z rôznych dôvodov. Teraz to konečne vyšlo. Do tímu sme dotiahli hráča, ktorý je gólový, ovláda herný systém a pozná našich hráčov. Myslím si, že sa rýchlo adaptuje a bude veľkým prínosom. Jeho úlohou v tíme bude pripravovať a strieľať góly," uviedol tréner MIMEL-u Lučenec Marián Berky.