Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Šport

Slovák Wang je stále v hre o Londýn,v Dauhe musí skončiť do 11. miesta

Ilustračná snímka Foto: TASR/Henrich Mišovič

Čínsky rodák Jang Wang aj napriek prehre v 2. kole vyraďovačky na svetovej olympijskej kvalifikácii v katarskej Dauhe zostáva v hre o miestenku na tohtoročnú olympiádu do Londýna.

Dauha 12. mája (TASR) - Slovenský stolný tenista Jang Wang neuspel v 2. kole vyraďovačky na svetovej olympijskej kvalifikácii v katarskej Dauhe. Rodák z Číny prehral s Poliakom Žengom Ji Wangom 2:4 na sety, stále však má šancu získať miestenku na OH 2012.

Jang Wang bude v nedeľu bojovať o 9.-16. miesto, predpoludním ho čaká Čech Dmitrij Prokopcov. "Jang Wang mal smolu na žreb, keď v 2. kole narazil na Poliaka, ktorý vie hrať výborne proti obranárom. Ešte však nič je nie stratené. Ak by sa mu podarilo v nedeľu zdolať Prokopcova, má reálnu šancu získať miestenku do Londýna. Už teraz je totiž isté, že na olympiádu postúpi minimálne 11 mužov. Medzi najlepšiu osmičku sa totiž prebojoval aj Thiago Apolonia a Portugalčania už majú dvoch kvalifikovaných, takže v Londýne bude môcť štartovať iba v súťaži družstiev," povedal pre TASR tréner slovenskej mužskej reprezentácie Jarolím Miko.

Ľubomír Pištej prehral v skupine o 17.-32. miesto so Srbom Petem 1:4. Barbora Balážová vyhrala v skupine o 17.-24. miesto nad Indkou Ghatakovou 4:3, večer však podľahla Angličanke Parkerovej 2:4 a v nedeľu nastúpi v dueli o konečné 19. miesto.

muži:

2. kolo vyraďovačky:

Jang WANG (SR) - Ženg Ji Wang (Poľ.) 2:4 (-8, -3, 11, -9, 3, -11)