Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Slovenský štvorkajak postúpil priamo do A-finále na 1000 m

Slovenský štvorkajak v zložení Richard Riszdorfer, Michal Riszdorfer, Erik Vlček, Juraj Tarr Foto: TASR

Slovenská reprezentantka Dana Ivanovová sa na ME v Záhrebe prebojovala do finále K1 na 1000 m. V semifinále skončila tretia.

Záhreb 22. júna (TASR) - Slovenský štvorkajak v zložení Richard Riszdorfer, Michal Riszdorfer, Erik Vlček, Juraj Tarr sa na ME v Záhrebe prebojoval priamo do nedelňajšieho finále na olympijskom kilometri.

Zverenci trénera Petra Likéra finišovali v rozjazde na treťom mieste za loďami Rumunska a Maďarska.

Káštvorka štartuje na jazere Jarun v starej zostave s bratmi Riszdorferovcami. Ivana Kmeťová s Martinou Kohlovou skončili v rozjazde K2 na 500 m ma 5. mieste a o postup do finále budú bojovať v semifinále rovnako ako Martin Jankovec, Simona Šamková (obaja K)1 a Rastislav Kohút (C1).

Slovenská reprezentantka Dana Ivanovová sa prebojovala do finále K1 na 1000 m. V semifinále skončila tretia za Češkou Annou Adamovou a Izraelčankou Adi Gafniovou.

Martin Jankovec finišoval v semifinále K1 piaty, čo stačilo len na účasť v B-finále. Singlkanoista Matej Rusnák dopádloval tiež na piatom mieste a z ďalších bojov vypadol.

Slovenský dvojkajak v zložení Ivana Kmeťová, Martina Kohlová i kajakár-singlista Martin Jankovec sa na ME v Záhrebe prebojovali do finále na 500 m. Obe lode skončili v semifinále na treťom mieste.

Ľubomír Beňo s Tomášom Martínekom finišovali v K2 na päťstovke na 5. priečke a predstavia sa v B-finále rovnako ako kajakárka Simona Šamková, ktorá bola siedma. Rastislav Kohút dopádloval v C1 na 500 m piaty a nepostúpil do bojov o medaily.