Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Slovenský štvorkajak vypádloval bronz na ME do 23 rokov v Portugalsku

O medailách sa rozhodovalo v závere, najrýchlejší vo finiši boli Nemci, na druhom mieste skončili Španieli, kým Slováci predčili v tuhom boji štvrtých Rusov tiež na posledných metroch.

Montemor 14. júla (TASR) - Slovenský štvorkajak v zložení Marek Krajčovič, Gábor Jakubík, Matej Michálek a Viktor Demin získal v sobotu na majstrovstvách Európy do 23 rokov v portugalskom Montemore bronzovú medailu v pretekoch na 1000 m.

"Od začiatku sme si išli svoje tempo, trošku silovejšie, strážili sme si vietor, ktorý fúkal z pravej strany. Držali sme sa vpredu, kontrolovali sme si Nemcov po pravej ruke. Tí zhruba 300 metrov pred cieľom neuveriteľne zrýchlili a nechali všetkých za sebou. Máme veľkú radosť, ako keby sme vyhrali, pretože konkurencia tu tento rok bola veľmi silná, väčšia ako na vlaňajšom šampionáte," komentoval z dejiska Marek Krajčovič.

O medailách sa rozhodovalo v závere, najrýchlejší vo finiši boli Nemci, na druhom mieste skončili Španieli, kým Slováci predčili v tuhom boji štvrtých Rusov tiež na posledných metroch. "Dlho som netušil, ako na tom vlastne sme. Vnímal som len Nemcov, ktorí išli skvele v prvej dráhe po našej pravej ruke. Bronz nás mimoriadne teší," komentoval Gábor Jakubík. "Od začiatku som cítil, že náš výkon je lepší ako v rozjazde. Dobré tempo sme si udržali po celý čas a záver bol z našej strany vynikajúci - až v posledných 30 metroch sme sa dostali pred Rusov. Tretie miesto je skvelé," doplnil dojmy Matej Michálek.

V sobotu sa v rámci finále na 1000-metrových tratiach predstavila aj juniorská kajakárka Patrícia Skovajsová, ktorá tiež obsadila v B-finále 5. priečku, čo jej celkovo vynieslo 14. miesto. Ženský juniorský dvojkajak Roberta Pelantová, Katarína Horváthová si vypádloval 12. priečku.

Zo semifinálový jázd na 200 m si finálovú účasť vybojovali Lorincz Balász v K1 juniorov, ktorý vo svojej semifinálovej jazde obsadil 2. miesto a v K1 do 23 rokov Miroslav Zaťko, ktorý obsadil v semifinálovej jazde rovnako druhú priečku. Finále si víťazstvom v semifinálovej jazde v kategórii C1 do 23 rokov vybojoval Krištof Tóth a štvrtou slovenskou loďou vo finále bude K2 v zložení Viktor Demin, Boris Viszlay, ktorý v semifinále obsadili 3. miesto.


muži:


K-4 1000 m: 1. Nemecko 3:01,427, 2. Španielsko +0,796 s; 3. SLOVENSKO (Marek Krajčovič, Gábor Jakubík, Matej Michálek, Viktor Demin) +1,606

ženy:


K-1 1000 m: 14. Patrícia Skovajsová (SR)

K-2 1000 m: 12. Roberta Pelantová, Katarína Horváthová (SR)

semifinále:

K-1 200 m juniori: 2. Lorincz Balász (SR)
C-1 200 m juniori: 8. Jakub Ďuriš (SR)
K-1 200 m do 23 rokov: 2. Miroslav Zaťko (SR)
C-1 200 m do 23 rokov: 1. Krištof Tóth (SR)
K-1 do 23 rokov: 8. Simona Samková (SR)
K-2 do 23 rokov: 3. Viktor Demin, Boris Viszlay (SR)