Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

Slovenský štvorkajak v Duisburgu na 1000 m šiesty

Štvorkajak Foto: TASR/MTI

Zverenci trénera Petra Likéra zaostali o vyše 2,5 s za víťaznou českou loďou s posádkou Ján Štěrba, Josef Dostál, Lukáš Trefil, Daniel Havel. Druhí skončili Dáni a tretí Rusi.

Duisburg 26. mája (TASR) - Novozložený slovenský štvorkajak v zostave Marek Krajčovič, Peter Gelle, Erik Vlček a Juraj Tarr obsadil vo finále na 1000 m na podujatí Svetového pohára v Duisburgu šieste miesto. Zverenci trénera Petra Likéra zaostali o vyše 2,5 s za víťaznou českou loďou s posádkou Ján Štěrba, Josef Dostál, Lukáš Trefil, Daniel Havel. Druhí skončili Dáni a tretí Rusi.

V porovnaní s vlaňajšími MS v Szegede, kde si slovenská káštvorka vďaka štvrtému miestu vybojovala účasť na londýnskej olympiáde, prišlo v posádke k dvom zmenám. Bratov Richarda a Michala Riszdorferovcov nahradili Krajčovič s Gellem, ktorý zaskočil za pôvodne nominovaného Gábora Jakubíka. Ten tesne pred odchodom do Nemecka ochorel. Šieste miesto vo finále v Duisburgu znamená, že o definitívnom zložení slovenskej K4 na OH 2012 rozhodne začiatkom júna interná kvalifikácia v českých Račiciach. Istú účasť má zatiaľ iba Vlček, ktorý bude na olympijskom kanáli v Etone štartovať aj v K2 na 1000 m po boku Gelleho.