Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Slovenský ženský biatlon mení pred ZOH stratégiu

Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová. Foto: TASR/AP

Isté letenky na ZOH majú Anastasia Kuzminová a Jana Gereková, obe Oberhof vynechávajú takmer v plnom rozsahu, jedine Kuzminová sa v nedeľu postaví na štart pretekov s hromadným štartom.

Oberhof 3. januára (TASR) - Svetový pohár v biatlone pokračoval v novom roku v nemeckom Oberhofe 4. kolom. Piatkový šprint mal pôvodne rozhodnúť o tom, ktorá ďalšia slovenská biatlonistka si vyslúži nomináciu na ZOH v Soči, no napokon od tohto zámeru musel tréner reprezentácie žien Josef Obererlacher upustiť.

Isté letenky na ZOH majú Anastasia Kuzminová a Jana Gereková, obe Oberhof vynechávajú takmer v plnom rozsahu, jedine Kuzminová sa v nedeľu postaví na štart pretekov s hromadným štartom. Aj medzi mužmi si istú účasť zaslúžila dvojica Pavol Hurajt a Matej Kazár a obaja v Oberhofe taktiež chýbajú.

Ku Kuzminovej a Gerekovej mala pribudnúť po piatkovom šprinte v Oberhofe ďalšia olympionička, no zdravotné problémy Paulíny Fialkovej zapríčinili zmenu v stratégii. Paulína Fialková sa vo štvrtok podrobila resekcii zapáleného zubu múdrosti v nemocnici v Suhle, neďaleko Oberhofu, a vynechala šprint na 7,5 km. Reprezentačný tréner Josef Obererlacher doplní ďalšie tri Slovenky a skompletizuje päticu žien na ZOH až po súťažiach 5. kola SP na budúci týždeň v Ruhpoldingu.

Šprint mužov na 10 km vynechal v Oberhofe pre vírusové ochorenie aj Dušan Šimočko.