Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Slovenky získali Istria Cup, vo finále zdolali Bosnu a Hercegovinu

Patrícia Hmírová, archívna snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Autorkami finálových gólov sú Patrícia Hmírová a Stanislava Líšková.

Umag 8. marca (TASR) - Slovenské futbalistky sa stali celkovými víťazkami medzinárodného turnaja Istria Cup v chorvátskom Umagu. Vo finálovom súboji zdolali po góloch Patrície Hmírovej a Stanislavy Líškovej Bosnu a Hercegovinu 2:0.

Slovenky na turnaji štartovali piatykrát, prvýkrát sa však tešili z celkového triumfu. V skupine najprv remizovali so Severným Írskom 0:0, potom zdolali Slovinky 2:1 a Taiwan 1:0. Najbližšie čaká výber reprezentačného trénera Zsolta Pakuszu v apríli prípravný domáci zápas s Islandom, resp. súboj v Írsku. V júni potom domáci dvojzápas s Gréckom.

"Dnes sme podali disciplinovaný, pozorný a taktický výkon. Prvú šancu mal síce súper, no potom sme prebrali opraty my. Po peknej rýchlej kombinácii sme otvorili skóre. Následne sa hralo najmä medzi šestnástkami. V druhom polčase, ktorý už bol jasne v našej réžii sme dominovali. V závere sme pridali ešte jeden gól. Víťazstvo na turnaji veľmi teší, v každom zápase sme sa snažili hrať naše maximum, hoci nám aj chýbalo viacero hráčok. Som rád, že sme vo finále vydržali aj po fyzickej stránke a môžem povedať, že sa v ňom zrodilo naše zaslúžené víťazstvo. Pre dievčatá, najmä tie mladé, ktoré sme skúšali, je takýto výsledok veľkým povzbudením. Dobre ale vedia, že musíme stále veľa pracovať," povedal pre TASR tréner Pakusza.


finále - výsledok:

Bosna a Hercegovina - SLOVENSKO 0:2 (0:1)

Góly:
34. Hmírová, 84. Líšková