Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Slovenských thajboxerov čakajú v Bratislave thajskí šampióni

Andrej Šimkulič (vpravo) na turnaji Hanuman Cup 31 Foto: Peter Dzurjanin

Podujatie Hanuman Cup 32 ponúkne v sobotu 29. októbra hneď dva súboje s bojovníkmi z kolísky Muay Thai.

Bratislava 14. októbra (OTS) - Športová hala PKO sa už onedlho premení na arénu neohrozených bojovníkov. Tradičný turnaj ponúkne celkovo 13 zápasov v thajskom boxe a kickboxe podľa pravidiel K1. Atraktívny program vyvrcholí dvoma zápasmi najvyššej A-kategórie na 3x5 minút pod plnými thajskými pravidlami.

V prvom sa predstaví Andrej Šimkulič, ktorého súperom bude vo váhovej kategórii do 75 kg Senutaip Bansaray. Thajec má na konte vyše 250 zápasov, z toho 215 víťazných. Mimoriadne skúsený protivník čaká aj na Marca Nováka v hlavnom zápase večera vo váhe do 67 kg. Numkhukan Sitsutin je ešte o čosi skúsenejší bojovník ako jeho krajan, môže sa pochváliť až 230 víťazstvami. Novák na poslednom Hanuman Cupe prišiel v súboji s hviezdnym Pakornom o titul majstra sveta WKU a Thajcom tak má čo oplácať. Obaja slovenskí zástupcovia to budú mať v ringu nesmierne ťažké, Bansaray aj Sitsutin sú niekoľkonásobnými šampiónmi prestížnych thajských štadiónov.



Aj v prípade ďalších zápasov sa diváci majú na čo tešiť. Jedným z vrcholov kvalitne obsadeného turnaja bude dlho očakávané bratislavské derby medzi majsterkou sveta Luciou Krajčovič z domáceho Hanuman Gymu a Viktóriou Lipianskou z klubu Spartans. Medzi šestnástimi povrazmi sa predstavia aj ďalšie stálice ako Jakub Benko, Michal Baláž či Michal Peczár proti súperom z Nemecka a Srbska. Spestrením programu bude duel ešte len 11-ročného Jožka Molnára, Slováka žijúceho v Thajsku, ktorý má na konte už 106 zápasov a je tamojším šesťnásobným šampiónom. Svoj premiérový zápas na Slovensku si odkrúti práve na Hanuman Cupe 32.
Vstupenky na podujatie Hanuman Cup 32 sú k dispozícii v sieti Ticketportal.