Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Slovinec Samardžič vyzdvihol kvalitu Slovákov, očakáva tvrdý boj

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Slovenský tím podľa neho disponuje silnými individualitami, ktoré v sobotu v Ľubľane budú chcieť odčiniť prehru 0:1 s Anglickom. Slovinci však tiež cítia túžbu uspieť.

Ľubľana 4. októbra (TASR) - Obranca slovinskej futbalovej reprezentácie Miral Samardžič vyzdvihol kvality najbližšieho súpera v kvalifikácii MS 2018. Slovenský tím podľa neho disponuje silnými individualitami, ktoré v sobotu v Ľubľane budú chcieť odčiniť prehru 0:1 s Anglickom. Slovinci však tiež cítia túžbu uspieť za tri body po tom, ako v ouvertúre F-skupiny kvalifikácie iba remizovali 2:2 v Litve.

"Slováci majú viacero výborných hráčov, ale nebudem hovoriť o konkrétnych menách. Vieme, že ich pred našim vzájomným zápasom trápia zranenia a iné problémy, ale to je ich starosť. Nemyslím si však, že budú pôsobiť odovzdaným dojmom. Očakávam skutočne náročný zápas a tvrdý boj," vyhlásil legionár čínskeho klubu Che-Nan Ťien-Jie, ktorý si po príchode na starý kontinent musí zvyknúť na časový posun.

"Budem potrebovať pár dní, ale to je normálne. Máme za sebou prvý tréning, ktorý mi pomohol v aklimatizácii," dodal Samardžič, jeden zo štrnástich hráčov, ktorých kouč národného tímu Srečko Katanec privítal na pondelkovom zraze.




Slovinsko vstúpilo do bojov o šampionát v Rusku remízou 2:2 v Litve, keď v záverečnej štvrťhodine dokázalo zmazať dvojgólové manko pobaltského súpera. "Trochu nás prekvapilo, ako na nás Litovčania vybehli. Je to pre nás memento, dúfam, že sa podobný scenár nebude opakovať. Ťažko sa totiž otáča skóre, keď dostanete prvý gól. Nakoniec sme vybojovali aspoň bod, za ktorý môžeme byť vzhľadom na priebeh zápasu ďakovať."



Favoritom sobotňajšieho duelu v Ľubľane sú podľa rebríčka FIFA Slováci, ktorým v klasifikácii patrí 28. priečka, Slovinsko figuruje na 67. pozícii. Podľa Samardžiča však "papier" nezohráva veľkú úlohu. "Favoriti už vo futbale nie sú. Musíme byť maximálne pripravení na každý zápas, len vtedy môžeme pomýšľať na úspech."

Slovenskí futbalisti sa so Slovinskom stretli doposiaľ v štyroch vzájomných súbojoch. V kvalifikácii MS 2010 bol tento súper nočnou morou tímu Vladimíra Weissa - v Maribore zvíťazil 2:1 a v "odvete" na Tehelnom poli 2:0. V druhom prípade Slovinci pokazili postupové oslavy slovenského tímu, ktorý však účasť na šampionáte v JAR vybojoval o pár dní neskôr v poľskom Chorzówe. Dávnejšia história vzájomných duelov Slovenska a Slovinska si pamätá aj dva "prípraváky" staršieho dáta, ktoré sa skončili remízami 0:0 (r. 2004) a 1:1 (1998).