Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

V nedeľu čaká Zuzulovú a Vlhovú slalom v Maribore. Držte palce

Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová (vpravo) počas žrebovania štartových čísiel nedeľného slalomu Svetového pohára žien v slovinskom Maribore, 7. januára 2017. Foto: TASR/Michal Svítok

Mladšia zo Sloveniek pôjde na trať prvého kola s číslom šesť, Velez-Zuzulová s číslom sedem. Veronika na žrebe nebola, keďže sa nedoliečila z choroby.

Maribor 7. januára (TASR) - Elitné slovenské lyžiarky odštartujú nedeľňajší slalom Svetového pohára v závere najlepšej skupiny a v závese americkej hviezdy Mikaely Shiffrinovej. Rozhodlo o tom verejné žrebovanie v centre slovinského mesta Maribor, ktorého okrajové úpätie kopcov "Pohorje" hostí tento víkend ďalšiu kapitolu populárneho a tradičného podujatia "Zlatá líška".

Podľa programu o 9.15 sa na trať 1. kola slalomu vydá s jednotkou Švédka Frida Hansdotterová. Po Shiffrinovej, vedúcej pretekárke slalomu i celého SP, nasledujú so šestkou Petra Vlhová a so sedmičkou Veronika Velez-Zuzulová. "Držte nám všetci palce. Veľmi sa na preteky tešíme," vyhlásila z pódia Vlhová, ktorej vzhľadom na početnú slovenskú enklávu v diváckom kotli umožnili príhovor v rodnej reči.

Vlhová hovorila aj v mene svojej reprezentačnej kolegyne. Velez-Zuzulová sa ešte úplne nedoliečila z choroby, ktorá ju prepadla pred utorňajším slalomom v Záhrebe. V Maribore bolo v sobotu večer mínus desať stupňov, preto radšej neriskovala komplikácie a na slávnosť žrebovania poslala za seba svojho slovinského servismana.