Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

SLOVNAFT CUP: Futbalisti Michaloviec zdolali Poprad a sú v semifinále

Na snímke vpravo Peter Kolesár (Michalovce) a vľavo Vladimír Kukoľ (Poprad) v súboji o loptu vo štvrťfinálovom zápase Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2018/2019 Zemplín Michalovce - FK Poprad v Michalovciach 13. marca 2019. Foto: TASR - Roman Hanc

Postup medzi štyri najlepšie tímy súťaže si zaistili aj FK Senica, MŠK Žilina a Spartak Trnava.

Michalovce 13. marca (TASR) - Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zdolali FK Poprad 2:1 a skompletizovali zoznam semifinalistov Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2018/2019.

Postup medzi štyri najlepšie tímy súťaže si zaistili aj FK Senica, MŠK Žilina a Spartak Trnava. Semifinále sa hrá na dva zápasy, prvé duely sú na programe 3. apríla, odvety 17. apríla. Finále sa uskutoční 1. mája v Nitre.

MFK Zemplín Michalovce - FK Poprad 2:1 (2:1)


Góly: 33. Kolesár, 37. Danko - 11. L. Horváth (11 m). Rozhodoval: Horváth, ŽK: Žofčák, Vojtko, Beskorovajnij, Zacharkiv - Zekucia, Jančo, Streňo, Horváth, ČK: 90. Carrillo, 90.+3 Tounkara (obaja Michalovce)

MFK Zemplín Michalovce: Bieszczad - Rota, Carrillo, Beskorovajnij, Vojtko - Casado - Diarra (78. Kountouriotis), Danko, Žofčák, Kolesár - Zacharkiv (78. Tounkara)

FK Poprad: Knurovský – Luberda, P. Maslo, Horváth, Zekucia, Pajer - Gallovič, Kukoľ, Jančo (78. Zošák) - Slebodník (46. Streňo), Arevalo (48. Šesták)

Hostia síce išli do vedenia v 11. minúte, keď z jedenástky skóroval Horváth, ale Michalovčania ešte do prestávky otočili skóre. V 33. minúte im vyšla ofenzívna akcia, ktorú po Žofčákovej prihrávke zakončil Kolesár - 1:1. O štyri minúty vyrazil popradský brankár Knurovský Diarrovu strelu pred Danka a ten upravil na 2:1. Druhý polčas priniesol viac bojovnosti než gólových príležitostí. Na trávniku sa často iskrilo, pribudlo ostrých súbojov a v závere zápasu došlo aj k potýčke. Hráči Popradu mali ťažké srdce na rozhodcu, ktorého musela ratovať usporiadateľská služba, viacero konfliktov mali medzi sebou aj hráči oboch tímov. Fortunaligista si napokon tesné víťazstvo udržal.

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Cieľ postúpiť sme splnili. Som hrdý na mojich hráčov a zároveň som rád, že zvládli ťažký zápas. Súper vyrukoval s agresívnou hrou, ktorá nám robila problémy. Súhlasím s tvrdením, že v druhom polčase sa viac nehralo ako hralo."

Marek Petruš, tréner FK Poprad: "Vyjadrím sa iba k zápasu, nie k jeho záveru. Síce sme sa ujali vedenia, ale domáci ešte v prvom polčase otočili skóre, keď sa prejavila ich kvalita v krídelných priestoroch. Inkasovali sme v podstate dva identické góly, ktoré rozhodli. Gratulujem Michalovciam k postupu."