Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Smutná správa pre box: Zomrel člen Siene slávy Louis 'Lou' Duva

Na archívnej snímka boxér ťažkej váhy Andrew Golota so svojím trénerom Lou Duvaom sa tešia z víťazstva nad bývalým majstrom sveta Timom Witherspoonom v nemajstrovskom dueli vo Wroslawe, 2.10.1998. Foto: TASR/AP

Syn talianskych imigrantov nezažil ako boxer veľa úspechov. Oveľa viac sa zviditeľnil ako tréner.

Paterson 9. marca (TASR) - Vo veku 94 rokov zomrel bývalý americký boxer, legendárny tréner a promotér Louis "Lou" Duva. Ako uviedol v stanovisku jeho syn, člen Medzinárodnej siene slávy skonal prirodzenou smrťou v nemocnici v Patersone.

Syn talianskych imigrantov nezažil ako boxer veľa úspechov, počas krátkej kariéry dosiahol šesť víťazstiev, 10 prehier a jednu remízu. Oveľa viac sa zviditeľnil ako tréner. Viedol dokopy 19 šampiónov vrátane slávneho Evandera Holyfielda, či olympionikov Pernella Whitakera a Meldricka Taylora. Prvým jeho zverencom, ktorý vybojoval majstrovský titul, bol v roku 1963 Joey Giardiello.

V roku 1985 vyhlásili Lou Duvu za Manažéra roka, o dva roky neskôr ho organizácia WBA poctila titulom Tréner roka. Od roku 1998 je členom Medzinárodnej siene slávy. Informáciu priniesla agentúra AP.