Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Smutný víkend belgickej cyklistiky, po Demoitiem zomrel aj Myngheer

Na archívnej snímke Belgičan Antoine Demoitie. Foto: Twitter

Myngheer stratil kontakt s pelotónom asi 25 km pred cieľom, napriek tomu, že sa k nemu rýchlo dostal zdravotnícky tím, v sanitke utrpel infarkt.

Brusel 29. marca (TASR) - Belgická cyklistika prišla v uplynulých dňoch už o druhého pretekára. Po smrti Antoine Demoitieho prehral svoj boj o život aj jeho krajan Daan Myngheer.

Dvadsaťdvaročný jazdec stajne Roubaix Lille Metropole skonal v pondelok na následky infarktu. Ten utrpel v sobotu v úvode pretekov Criterium International na Korzike. Po prevoze do nemocnice bol v umelom spánku a kritickom stave. O jeho úmrtí informovalo vedenie tímu na svojej oficiálnej stránke. "Zbohom šampión!" napísali pod jeho fotku.

"S veľkým zármutkom oznamujeme smrť Daana. Svoje posledné preteky prehral po tom, čo bojoval ako veľký šampión. Zomrel v pondelok v prítomnosti svojich rodičov, sestry Fleur a priateľky Emily v nemocnici v Ajaccio. Naše myšlienky smerujú k jeho rodičom, sestre ako aj celej rodine. Odpočívaj v pokoji šampión," uvádza sa vo vyhlásení.

Myngheer stratil kontakt s pelotónom asi 25 km pred cieľom, napriek tomu, že sa k nemu rýchlo dostal zdravotnícky tím, v sanitke utrpel infarkt. Po príchode do nemocnice v Ajaccio ho napojili na prístroje na podporu života a uviedli do umelého spánku. Podľa informácií z jeho tímu daroval svoje orgány.

Veľkonočné sviatky tak boli pre belgickú cyklistiku tragické. Nedeľňajšie preteky Gent - Wevelgem totiž zatienila smrť Demoitieho. Dvadsaťpäťročný pretekár stajne Wanty-Gobert podľahol zraneniam, ktoré utrpel po tom, ako doňho po hromadnom páde narazil motocykel. Podľa miestnych médií ho zasiahol priamo do hlavy. Po incidente ho odviezli do nemocnice na jednotku intenzívnej starostlivosti v severofrancúzskom meste Lille. Lekári ho však už nedokázali zachrániť.