Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

O'Sullivan sa po vyrovnaní ďalších rekordov odmietol nazvať najlepším

Ronnie O'Sullivan, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Po šiesty raz triumfoval na prestížnom UK Championship, čím napodobnil zápis Stevea Davisa. Celkový počet titulov na turnajoch Trojkoruny zvýšil na osemnásť.

York 12. decembra (TASR) - Ronnie O'Sullivan vyrovnal ďalšie dve významné maximá snookerovej histórie. Po šiesty raz triumfoval na prestížnom UK Championship, čím napodobnil zápis Stevea Davisa. Celkový počet titulov na turnajoch Trojkoruny, do ktorej okrem UK Championship patria majstrovstvá sveta a Masters, zvýšil na osemnásť. Toľko má na konte aj sedemnásobný svetový šampión Stephen Hendry.

O'Sullivan zvíťazil na MS päťkrát, na Masters rekordných sedemkrát. O päť úspechov na bodovaných turnajoch zaostáva za Hendrym (36). Zahral už 916 stobodových nábehov. Napriek všetkým týmto číslam sa 42-ročný Angličan odmieta nazývať najlepším hráčom histórie.

"Na také vyhlásenia sú iní ľudia. Všetky míľniky, ktoré som dosiahol, sú dobré. Šesť titulov na UK a osemnásť trojkorunových ukazuje, ako dlho som vytrval v tomto športe. Je skvelé mať takéto rekordy. V mojej povahe však nie je nazývať sa najlepším. Tešia ma niektoré výkony, čo som predviedol počas rokov. Môžem povedať, že bolo desať alebo dvanásť podujatí, kde som hral neuveriteľne, a som na to hrdý. To si zapamätám skôr než rekordy," povedal O'Sullivan na stránke BBC.

Vo finále UK Championship prekonal Shauna Murphyho 10:5. "Je najlepší hráč, akého sme kedy videli. Kým si to bude užívať, budeme sa mať aj my na čo pozerať. Ľahko prekoná Hendryho rekord 36 bodovaných titulov a dosiahne aj tisíc stobodových nábehov," uviedol zdolaný finalista. "Patrí k najväčším britským športovým osobnostiam. Som nadšený, že som v spoločnosti Ronnieho O'Sullivana," dodal Davis, ktorý v súčasnosti pracuje pre BBC.

Najviac titulov na turnajoch Trojkoruny:

Stephen Hendry 18 (7x MS, 5x UK, 6x Masters)
Ronnie O'Sullivan 18 (5x MS, 6x UK, 7x Masters)
Steve Davis 15 (6x MS, 6x UK, 3x Masters)
John Higgins 9 (4x MS, 3x UK, 2x Masters)
Mark Selby 8 (3x MS, 2x UK, 3x Masters)