Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Medlová nepostúpila do finále slopestyle na Burton US Open

Slovenská snoubordistka Klaudia Medlová, archívne foto. Foto: TASR/AP

Slovenská snoubordistka si koncom januára na prestížnych pozvánkových pretekoch X Games v coloradskom Aspene poškodila chrupavku v oblasti rebier.

Vail 1. marca (TASR) - Slovenská snoubordistka Klaudia Medlová sa po vyše mesačnej absencii zavinenej nepríjemným zranením vrátila do súťažného diania na podujatí Burton US Open v americkom Vaile. Zo stredajšieho semifinále slopestyle však nedokázala postúpiť do finále, ktoré je na programe v piatok.

Medlová si koncom januára na prestížnych pozvánkových pretekoch X Games v coloradskom Aspene poškodila chrupavku v oblasti rebier. Zranenie zverenky Mareka Hliničana prišlo v čase intenzívneho zápolenia o body do hodnotenia Svetového pohára i o miestenku na ZOH 2018 v Pjongčangu. Medlová v tejto sezóne obsadila v seriáli Svetového pohára dvakrát tretie miesto v Big Air - v Copper Mountain a Moskve, do top 10 sa zaradila v Alpensii (8. miesto) i Mönchengladbachu (7. miesto). Vo švajčiarskom Laaxe skončila piata v slopestyle.

Slovenská freestyleová špecialistka sa spoločne s krajanom Samuelom Jarošom už na budúci týždeň predstavia na majstrovstvách sveta v španielskej Sierra Nevade. Obaja budú súťažiť v disciplínach slopestyle a Big Air.