Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Gasserová triumfovala v Big Air na ZOH, Medlová sa nedostala do finále

Rakúska snoubordistka Anna Gasserová sa teší po zisku zlatej medaily vo finále Big Air na ZOH v Pjongčangu 22. februára 2018.Dvadsaťšesťročná Gasserová sa stala prvou víťazkou pri premiére tejto disciplíny pod olympijskými kruhmi. Slovenka Klaudia Medlová skončila v kvalifikácii na 23. mieste a do finále nepostúpila. Foto: TASR/AP

Dvadsaťšesťročná Gasserová sa stala prvou víťazkou pri premiére tejto disciplíny pod olympijskými kruhmi.

Pjongčang 22. februára (TASR) - Rakúska snoubordistka Anna Gasserová získala zlatú medailu vo finále Big Air na ZOH v Pjongčangu. Striebornú medailu si vyjazdila Jamie Andersonová z USA a bronz putuje na Nový Zéland zásluhou Zoi Sadowskej Synnottovej.

Dvadsaťšesťročná Gasserová sa stala prvou víťazkou pri premiére tejto disciplíny pod olympijskými kruhmi. Úradujúca majsterka sveta predviedla najlepší výkon v trojkolovom finále v poslednej jazde, keď získala 96,00 bodov. Dokopy ich za dva najvydarenejšie skoky nazbierala 185 a pred Andersonovou mala náskok 7,75 b. Pre dvadsaťsedemročnú Američanku to je už druhá medaila z Pjongčangu a tretia zo ZOH, keď na prebiehajúcich i pred štyrmi rokmi v Soči získala zlato v slopestyle. Iba šestnásťročná Sadowská Synnottová nazbierala za bronzový výkon v Snehovom parku Phoenix 157,50 b.

"To ani nie je skutočné. Je to úžasný pocit, veľmi sa teším, že to vyšlo. Všetky dievčatá išli veľmi dobre a ukázali toho veľa. Vedela som, že musím predviesť svoje najlepšie triky. Po treťom kole som vedela, že to bude stačiť na zlato. Vstala som o tretej ráno a už som nemohla zaspať, bola som taká nervózna. Pomohlo mi, že som pred tretím skokom vedela, že už mám isté striebro," povedala Gasserová pre agentúru APA.

Slovenka Klaudia Medlová skončila v kvalifikácii na 23. mieste a do finále nepostúpila.

výsledky:



1. Anna Gasserová (Rak.) 185,00 b,
2. Jamie Andersonová (USA) 177,25,
3. Zoi Sadowská Synnottová (N.Zéland) 157,50,
4. Reira Iwabučiová (Jap.) 147,50,
5. Sina Candrianová (Švaj.) 140,25,
6. Silje Norendalová (Nór.) 131,50,
7. Juka Fudžimoriová (Jap.) 122,75,
8. Mijabi Onicuková (Jap.) 119,00,
9. Spencer O'Brienová (Kan.) 113,25,
10. Julia Marinová (USA) 93,25