Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

So Žilinou trénujú aj Lažo, Hrivík a Varga

Tridsaťštyriročný Lažo, známy predovšetkým z pôsobenia v bratislavskom Slovane, obliekal v sezóne 2011/2012 dres švédskeho druholigistu Malmö.

Žilina 3. augusta (TASR) - Do prípravy hokejistov MsHK DOXXbet Žilina na ľade sa zapojili ďalší traja hokejisti - Miroslav Lažo, Tibor Varga a Marek Hrivík. S prvými dvoma by vedenie "vlkov" rado podpísalo zmluvy. Klub o tom informoval na svojom oficiálnom webe.

Tridsaťštyriročný Lažo, známy predovšetkým z pôsobenia v bratislavskom Slovane, obliekal v sezóne 2011/2012 dres švédskeho druholigistu Malmö. "Chcel by tam nastúpiť aj v budúcej sezóne. K tomu príde až ku koncu roka. Zapojil sa do prípravy s našim tímom a chceli by sme sa dohodnúť, aby odohral úvodné zápasy Tipsport extraligy. Chceme využiť jeho dlhoročné hokejové skúsenosti," uviedol športový manažér klubu Dušan Kapusta, ktorý by rád získal aj ďalšieho odchovanca "belasých" Vargu: "Má medzinárodné skúsenosti, naposledy pôsobil v zámorí. Je to talentovaný útočník a rokujeme s ním o zmluve. Všetko by malo byť jasné začiatkom sezóny."

Iná je situácia v prípade Hrivíka, ktorý by mal pokračovať v zámorskom tíme Connecticut Whale (AHL). "Marek je odchovancom žilinského hokeja, hral vo všetkých mládežníckych vekových kategóriách. Tretiu sezónu pôsobí v zámorí, výkony v tej poslednej mu vyniesli kontrakt s New Yorkom Rangers. Sme radi, že takýto talentovaný hokejista sa bude pripravovať s našim tímom, kde by mal pobudnúť do konca augusta," dodal Kapusta.