Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Solová po prehre so Švédskom: Prehrali sme s bandou zbabelkýň

Americká brankárka Hope Solová. Foto: TASR/AP

Predstaviteľov Medzinárodného olympijského výboru (MOV) vyjadrenia brankárky na adresu štvrťfinálových súperiek zo Švédska sklamali.

Rio de Janeiro 13. augusta (TASR) - Nečakaná štvrťfinálová prehra so Švédskom zastavila futbalistky USA na ceste za štvrtým olympijským zlatom v rade. Katom doteraz suverénnych Američaniek bola na OH v Brazílii v penaltovom rozstrele Lisa Dahlkvistová.

Zverenky Jill Ellisovej sa vrátia z Brazílie prvýkrát bez cenného kovu, doteraz získali z piatich edícií olympijských turnajov až štyrikrát zlato. "Ukázali sme veľké srdce. Zmazali sme jednogólové manko. Som hrdá na tento tím. Úprimne, prehrali sme s bandou zbabelkýň. Som presvedčená, že nevyhral lepší tím," hnevala sa po zápase brankárka USA Hope Solová. "Švédky nič nehrali, nechceli sa s nami pustiť do otvorenej partie. Nemali záujem hrať dobrý futbal...," kritizovala svoje súperky hráčka, ktorá má na konte viac ako 200 medzištátnych stretnutí.

Veľký podiel na švédskom úspechu má trénerka Pia Sundhageová, bývala trénerka amerických futbalistiek. Pred štyrmi rokmi priviedla USA k zlatu v Londýne. "Je v poriadku byť zbabelcom, ak zvíťazíte," reagovala na kritiku herného prejavu svojho tímu. Zápas USA - Švédsko bol historicky prvým ženským duelom na olympiáde, ktorý dospel až do penaltového rozstrelu. Rozhodujúce chvíle prišli v tretej sérii, v ktorej zahodila svoj pokus na americkej strane Christen Pressová. Následne Lisa Dahlkvistová rozhodla o tom, že Švédky budú hrať o medailu.
Švédska futbalistka Lisa Dahlkvistová sa teší po strelení gólu v penaltovom rozstrele vo štvrťfinálovom zápase USA - Švédsko na OH v Brazílii 12. augusta 2016.
Foto: TASR/AP


Severanky sa v semifinále stretnú v utorok 16. augusta s domácou Brazíliou, ktorá v riadnom hracom čase a v následnom predĺžení nedokázala premeniť ani jednu z plejády vyložených šancí. V rozstrele mali ale napokon domáce hráčky pevnejšie nervy ako Austrálčanky a po triumfe 7:6 oslavujú postup do medailových bojov.

Olympijský výbor je z vyjadrení Solovej sklamaný

Predstaviteľov Medzinárodného olympijského výboru (MOV) sklamali vyjadrenia brankárky futbalovej reprezentácie USA Hope Solovej na adresu štvrťfinálových súperiek zo Švédska.

"Ľudia niekedy hovoria veci, ktoré by nemali a ktoré potom ľutujú. Chcem vyzvať, aby sa k súperovi správali športovo, sme na olympiáde," cituje agentúra dpa slová hovorcu MOV Marka Adamsa.