Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Šortrekárke Bodóovej v teplejšom prostredí puchli v korčuliach nohy

Slovenská rýchlokorčuliarka Tatiana Bodóvá počas kvalifikácie šortreku na 1500 metrov žien na XXII. zimných olympijských hrách v Soči 15. februára 2014. Foto: TASR/Michal Svítok

Pod piatimi kruhmi zaknihovala v konkurencii 36 šortrekárok 29. pozíciu a vyrovnala turínske maximum Matúša Užáka spred ôsmich rokov.

Soči 15. februára (TASR) - Slovenská šortrekárka Tatiana Bodóová si v sobotu na ZOH v Soči odkrútila svoj olympijský debut na 1500 m vzdialenosti.

Pod piatimi kruhmi zaknihovala v konkurencii 36 šortrekárok 29. pozíciu a vyrovnala turínske maximum Matúša Užáka spred ôsmich rokov. Ten však v početnejšom zastúpení postúpil z kvalifikácie do štvrťfinále, kde ho po dojazde diskvalifikovali.

"Poznala som svoje reálne šance, vedela som, že nevyhrám svoju rozjazdu a užívala som si účasť na ZOH. Čo sa týka aklimatizácie, tak som nepociťovala žiadny rozdiel. Snáď iba v tom, že sa mi ťažšie jazdilo, keďže je tu veľmi teplo a my v Spišskej Novej Vsi máme veľkú zimu. Z toho vyplývalo, že ma viac boleli nohy, puchli mi v korčuliach, no nie je to až taký veľký rozdiel," uviedla Bodóová, ktorá pricestovala do dejiska ZOH v Soči dva dni pred štartom pretekov. "Nepociťovala som žiadnu nervozitu, skôr som sa bála a mala stres počas kvalifikácie a tu to bol už skôr relax. Snažila som si to užiť, pretože som vedela, na čo mám," dodala.

Slovenská rýchlokorčuliarka Tatiana Bodóová počas kvalifikácie šortreku na 1500 metrov žien na XXII. zimných olympijských hrách v Soči 15. februára 2014.
Foto: TASR/Michal Svítok


Slovenke zabezpečili účasť v Soči dve posledné súťaže Svetového pohára z talianskeho Turína a ruskej Kolomne. V Rusku obsadila 47. pozíciu (2:42,689 min) a o týždeň skôr si v Turíne vybojovala 30. pozíciu v slovenskom rekorde 2:25,847. Hlavnou disciplínou však bola 1000 m vzdialenosť, kde ale neuspela. "Tisícka bola moja trať, chcela som sa kvalifikovať práve na nej. Túto sezónu sa mi však veľmi nedarilo. Neviem čím to bolo, pretože som trénovala to isté a možno i viac ako v predchádzajúcej sezóne a tá bola omnoho lepšia. Budem sa snažiť a trénovať, aby som sa dostala na ďalšie ZOH," konštatovala Bodóová, ktorej vyjadrenia sprostredkoval pre TASR Hlavný tlačový atašé slovenskej výpravy na ZOH v Soči Ľubomír Souček.