Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Sotnikovová podľa antidopingovej agentúry nedopovala

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V športovom dopingu sa považuje za zriedkavé, že športovec má pozitívny test pri vzorke A, ale vo vzorke B sa vráti opačný výsledok.

Soul 28. augusta (TASR) - Svetová antidopingová agentúra (WADA) dospela k záveru, že neexistujú dostatočné dôkazy na preukázanie dopingu Adeliny Sotnikovovej. Bývalá ruská krasokorčuliarka mala pozitívny nález, ale B-vzorka doping nepotvrdila.

Sotnikovová zdolala na ZOH 2014 Kórejčanku Kim Yu-na v súboji o zlato. Kórejská antidopingová agentúra (KADA) požiadala WADA, aby prešetrila predchádzajúce tvrdenia Sotnikovovej, že mala pozitívny dopingový test v roku 2014, ale bola B-vzorka bola negatívna.

V športovom dopingu sa považuje za zriedkavé, že športovec má pozitívny test pri vzorke A, ale vo vzorke B sa vráti opačný výsledok. Kórejský športový a olympijský výbor (KSOC) tiež požiadal Medzinárodný olympijský výbor (MOV), aby sa zaoberal komentármi Sotnikovovej v júlovom klipe na kanáli YouTube. MOV uviedol, že nezačne žiadne vyšetrovanie prípadu, pretože nezistil žiadne porušenia zo strany bývalej športovkyne. Informovala agentúra Yonhap.