Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Španieli žalujú FIFA kvôli termínu Majstrovstiev sveta 2022 v Katare

Prezident FIFA Joseph Blatter, archívne foto Foto: TASR/AP

FIFA v marci rozhodla kvôli vysokým letným teplotám odohrať šampionát v roku 2022 na konci jesene a začiatkom zimy s finále 18. decembra.

Madrid 28. júna (TASR) - Španielska futbalová liga LFP žaluje Medzinárodnú futbalovú federáciu FIFA pre majstrovstvá sveta 2022 v Katare pred medzinárodným Arbitrážnym športovým súdom (CAS) za budúci zmarený zisk. Informovala o tom agentúra DPA.

"Ak sa majstrovstvách sveta v Katare uskutočnia v zime, naša súťaž kvôli prestávke bude mať stratu asi 65 miliónov eur," povedal prezident LFP Javier Tebas pre španielske médiá. "Sťažnosť proti FIFA je už na ceste do Lausanne," dodal Tebas. Združenie európskych futbalových líg EPFL navrhovalo konanie svetového šampionátu medzi 5. májom a 4. júnom, ale FIFA v marci rozhodla kvôli vysokým letným teplotám odohrať šampionát v roku 2022 na konci jesene a začiatkom zimy s finále 18. decembra.

Podobný názor na termín konania majstrovstiev sveta v Katare majú aj predstavitelia nemeckej Bundesligy, anglickej Premier League, talianskej Serie A, ako aj Európskej futbalovej federácie UEFA, ale priamu podporu Španielom zatiaľ nevyjadrili. "Je tam ešte strach z FIFA," povedal Tebas.