Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Nominácie na súboj Slovensko - Španielsko sú známe

Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Vicente del Bosque Foto: TASR/AP

V 24-člennej nominácii majstrov sveta z roku 2010 nechýbajú hviezdy ako kapitán a brankár Realu Madrid Iker Casillas.

Madrid 29. septembra (TASR) - Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Vicente Del Bosque nominoval na kvalifikačný zápas EURO 2016 v Žiline proti Slovensku aj mladého útočníka FC Barcelona Munira El Haddadiho. Španielsky futbalový zväz však SFZ informoval, že nejde o oficiálnu nomináciu, tú definitívne potvrdia až v piatok.

Úradujúci majstri Európy zo Španielska odohrajú súboj C-skupiny proti domácemu tímu kouča Jána Kozáka 9. októbra pod Dubňom (výkop o 20.45 hod). "La Furia Roja", ktorá v prvom súboji kvalifikácie na domácej tráve pokorila Macedónsko 5:1, po zápase v Žiline nastúpi už o ďalšie tri dni v Luxembursku. Slovensko, ktoré na úvod bojov o finálový turnaj vo Francúzsku zvíťazilo 1:0 v Kyjeve nad Ukrajinou, čaká ďalší duel 12. októbra v bieloruskom Borisove.

V 24-člennej nominácii majstrov sveta z roku 2010 by nemali chýbať hviezdy ako kapitán a brankár Realu Madrid Iker Casillas, stredopoliar Andres Iniesta z FC Barcelona či útočník londýnskej Chelsea Diego Costa. Neoficiálnu nomináciu Španielska zverejnil na facebookovom profile Slovenský futbalový zväz (SFZ).

nominácia Španielska na kvalifikačné zápasy EURO 2016 so Slovenskom (9. októbra) a Luxemburskom (12. októbra):

brankári: Kiko Casilla (Espanyol Barcelona), Iker Casillas (Real Madrid), David De Gea (Manchester United)

obrancovia: Raul Albiol (SSC Neapol), Cesar Azpilicueta (Chelsea Londýn), Marc Bartra (FC Barcelona), Dani Carvajal (Real Madrid), Jordi Alba (FC Barcelona), Juanfrán (Atletico Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Mikel San José (Athletic Bilbao)

stredopoliari: Santi Cazorla (Arsenal Londýn), Ces Fabregas (Chelsea Londýn), Andres Iniesta (FC Barcelona), Isco (Real Madrid), Ander Iturraspe (Athletic Bilbao), Koke (Atletico Madrid), Raul Garcia (Atletico Madrid), Sergio Busquets (FC Barcelona), David Silva (Manchester City)

útočníci: Diego Costa (Chelsea Londýn), Munir El Haddadi (FC Barcelona), Paco Alcácer (FC Valencia), Pedro (FC Barcelona)


Kozák nominoval na Španielov

Ján Kozák
Foto: TASR


V nominácii trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Jána Kozáka na októbrové kvalifikačné zápasy EURO 2016 proti Španielsku (9. októbra v Žiline), resp. v Bielorusku (12. októbra v Borisove) už nechýba ani kapitán Martin Škrtel z FC Liverpool. Toho z úvodného víťazného súboja v Kyjeve nad Ukrajinou (1:0) v septembri vyradila suspendácia. V tíme sa objavilo aj meno Erika Saba zo Spartaka Trnava.

V Kozákovom menoslove je 23 hráčov. Medzi nimi sú aj dvaja futbalisti z najvyššej domácej súťaže Fortuna ligy Viktor Pečovský z MŠK Žilina a Erik Sabo zo Spartaka Trnava. Informácie zverejnil v pondelok oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

"Som rád, že viacerí hráči, ktorí mali problémy vo svojich kluboch, teraz hrávajú častejšie. Po treste sa vracia do nominácie kapitán mužstva Martin Škrtel. Takisto je v poriadku Ján Mucha, či Martin Jakubko. Vo výbere je Erik Sabo z Trnavy, ktorý mňa osobne príjemne prekvapil v dvojzápase s Čiernou Horou a v Rusku. Ukázal svoj potenciál, je perspektívnym hráčom. Mal zdravotné problémy, ale dal sa do poriadku. Hral päť zápasov za sebou, takže dostal šancu. Čaká nás veľmi ťažký dvojzápas. Španielsko disponuje obrovskou silou, keď som videl ich nomináciu. Vyhrali vysoko nad Macedónskom. Ale futbal je o tom dobre sa pripraviť a pobiť sa o dobrý výsledok. Bude plný štadión, bude dobrá atmosféra a chlapci určite vydajú všetko. Dôležité sa bude dobre pripraviť aj na Bielorusku o ďalšie tri dni, lebo to tiež bude veľmi náročné a dôležité stretnutie," uviedol na webe SFZ Kozák.

Slováci začali boj o finálový turnaj ME vo Francúzsku excelentne, 8. septembra vyhrali na kyjevskom
Olympijskom štadióne nad výberom lodivoda Michajla Fomenka 1:0. Slovenský triumf po bojovnom výkone zariadil Róbert Mak z PAOK Solún. Španieli deklasovali na úvod doma Macedónsko 5:1.

nominácia trénera SR Jána Kozáka na zápasy kvalifikácie EURO 2016 so Španielskom a Bieloruskom:
brankári: Ján Mucha (FC Samara), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň), Ján Novota (SK Rapid Viedeň)

obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Martin Škrtel (FC Liverpool), Norbert Gyömbér (Catania Calcio), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Ľubomír Michalík (Kairat Almaty), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva), Michal Breznaník (Sparta Praha)

stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Karim Guédé (SC Freiburg), Juraj Kucka (FC Janov), Filip Kiss (Ross County FC), Erik Sabo (Spartak Trnava), Stanislav Šesták (VfL Bochum), Marek Hamšík (SSC Neapol), Vladimír Weiss (Lekhwiya SC), Róbert Mak (PAOK Solún), Miroslav Stoch (Al-Ain FC)

útočníci: Michal Ďuriš (FK Mladá Boleslav), Martin Jakubko (FK Amkar Perm), Adam Nemec (1. FC Union Berlín)

náhradníci:
brankári: Dušan Kuciak (Legia Varšava), Martin Dúbravka (Esbjerg fB), Dušan Perniš (ŠK Slovan Bratislava), Tomáš Košický (Asteras Tripolis FC)
obrancovia: Pavol Farkaš (FK Gabala), Jozef Piaček (MŠK Žilina), Kornel Saláta (DAC 1904 Dunajská Streda), Lukáš Štetina (Dukla Praha), Martin Juhar (SK Slavia Praha), Erik Čikoš (ŠK Slovan Bratislava)
stredopoliari: Ján Vlasko (Spartak Trnava), František Kubík (ŠK Slovan Bratislava), Filip Hološko (Caykur Rizespor), Tomáš Ďubek (FC Slovan Liberec)
útočníci: Marek Bakoš (FC Viktoria Plzeň), David Depetris (FC Monarcas Morelia), Jakub Sylvestr (1. FC Norimberg)