Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Lobotka predĺžil zmluvu s Celtou: Mám to tu rád

Stanislav Lobotka Foto: TASR/AP

Súčasťou novej zmluvy je aj navýšenie výkupnej klauzuly z 35 na 50 miliónov eur.

Vigo 20. februára (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Stanislav Lobotka predĺžil o ďalší rok zmluvu so španielskym futbalovým klubom Celta Vigo. Nový kontrakt platí do júna 2023. Súčasťou novej zmluvy je aj navýšenie výkupnej klauzuly z 35 na 50 miliónov eur.

O novej zmluve medzi galícijským účastníkom Primera division a 23-ročným stredopoliarom informoval klubový web. Lobotka odohral za Celtu zatiaľ 24 ligových zápasov a svojimi výkonmi zaujal, o čom svedčí aj interes talianskeho giganta Interu Miláno o jeho služby.

"Som veľmi šťastný, že sme sa dohodli na novej zmluve. Mám rád mesto Vigo a aj klub a ľudí, ktorí v ňom pracujú. Keď som prišiel, tak to bolo pre mňa všetko nové. Spoluhráči mi však veľmi pomohli, dobre vychádzam aj s trénerom a realizačným tímom a cítim sa tu skvele. Snažím sa v každom zápase pomôcť tímu. Máme dobrý káder a našim cieľom je vybojovať si miestenku do Európskej ligy pre budúcu sezónu. Čakajú nás ešte náročné zápasy proti Atletiku, Realu a Barcelone, ale vieme, že dokážeme hrať proti hocikomu a verím, že sa nám podarí to, čo chceme," povedal Lobotka v reportáži pre rccelta.es.

Slovenský reprezentant prišiel do Celty minulý rok v júli za približne 5 miliónov eur z dánskeho FC Nordsjaelland, kde predtým strávil dve sezóny. Od januára tohto roku je hráčom Celty aj slovenský obranca Róbert Mazáň.