Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Real zvládol povinnú jazdu proti Almerii, dotiahol sa na Barcelonu

Hráč Realu Kolumbijčan James Rodriguez oslavuje po strelení gólu v zápase 34. kola španielskej La Ligy Real Madrid - Almeira 29. apríla 2015 v Madride. Foto: TASR/AP

Z druhej priečky strácajú na FC Barcelona dva body, pred tretím mestským rivalom z Atletica majú priebežne desať k dobru.

Madrid 29. apríla (TASR) - Futbalisti Realu Madrid sa udržali v hre o španielsky titul. V stredajšom dueli 34. kola Primera Division zvládli "povinnú jazdu" proti Almerii a na domácom trávniku ju zdolali 3:0. Z druhej priečky strácajú na FC Barcelona dva body, pred tretím mestským rivalom z Atletica majú priebežne desať k dobru.

Real vybehol na súpera bez rešpektu a už úvode mohol rozhodnúť o svojom triumfe. Ronaldovi sa však vyhýbalo gólové šťastie aj po polhodine hry a minútu pred polčasom ho zastúpil James Rodriguez. Tesne pred šestnáskou sa ľavačkou oprel do Kroosovho odrazného nákopu a exportnou strelou otvoril skóre minútu pred koncom prvého polčasu. Na začiatku druhého nabíjal Kroos sprava do ofsajdu Ronaldovi, ten však napokon loptu nezasiahol a do vlastnej brány si ju v sklze zrazil Mauro dos Santos. Tretí presný zásah pridal po centri zľava Arbeola, ktorý sa vrhol do gólového sklzu pred čakajúcim Ronaldom. Tomu nestačilo na presný zásah v stredu ani desať streleckých pokusov.

Primera Division - 34. kolo:

Real Madrid - Almeria UD 3:0 (1:0)
Góly:
44. Rodriguez, 49. Dos Santos (vl.), 84. Arbeloa

Celta Vigo - Malaga CF 1:0 (0:0)
Gól:
89. Nolito

Eibar - FC Sevilla 1:3 (0:2)
Góly:
51. Piovaccari - 7. a 15. Bacca, 64. Reyes