Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Oslabený Real vyhral v San Sebastiane, Barcelona zdolala Betis Sevillu

Futbalista Realu Madrid Gareth Bale (tretí sprava) sa teší po strelení gólu Foto: TASR/AP

Kataláncov poslal do vedenia v 50. minúte Ivan Rakitič a triumf favorita spečatil deväť minút pred koncom Luis Suarez. V oboch presných zásahoch svojho tímu mal prsty Lionel Messi.

Madrid 30. apríla (TASR) - Futbalisti Realu Madrid v sobotu nezaváhali v boji o španielsky titul. V dueli 36. kola vydreli napriek neúčasti viacerých hráčov základnej zostavy triumf 1:0 na ihrisku Realu Sociedad San Sebastian. Mestský rival Atletico Madrid odpovedal domácim víťazstvom 1:0 nad Rayom Vallecano a pred Realom má stále náskok jedného bodu. Priebežne tretia Barcelona stráca na Atletico tri body, ale má zápas k dobru.

Realu chýbali v San Sebastiane pred budúcotýždňovou odvetou semifinále Ligy majstrov proti Manchestru City (prvý zápas 0:0) pre zdravotné problémy Cristiano Ronaldo s Karimom Benzemom, iba na lavičke sedeli Pepe, či Marcelo. Favorizovaní hostia sa dlho nevedeli cez dôraznú obranu súpera presadiť, o zisku dôležitých troch bodov ale napokon v 80. minúte rozhodol Gareth Bale presnou hlavičkou po centri Lucasa Vázqueza.

"Splnili sme svoju úlohu a vyhrali sme. Teraz musíme dúfať, že Barcelona a Atletico zaváhajú. Snažili sme sa od začiatku tlačiť a hoci sme dlho nemali šťastie, napokon sme ukázali charakter," povedal kapitán Realu Sergio Ramos.

Atletico si poradilo s Rayom Vallecano rovnako tesne 1:0. O trojbodovom zisku pre madridský celok rozhodol na štadióne Vicenteho Calderóna v druhom polčase Antoine Griezmann presnou strelou k žrdi. Pre Atletico to bolo šieste ligové víťazstvo v sérii.

Barcelona uspela na ihrisku Betisu Sevilla 2:0, keď jej pomohlo aj vylúčenie nemeckého obrancu domácich Heika Westermanna v 35. minúte po druhej žltej karte. Oslabení domáci potom po zmene strán nedokázali udržať čisté konto. Kataláncov poslal do vedenia v 50. minúte Ivan Rakitič a triumf favorita spečatil deväť minút pred koncom Luis Suarez. V oboch presných zásahoch svojho tímu mal prsty Lionel Messi.

Primera Division - 36. kolo:

Real Sociedad San Sebastian – Real Madrid 0:1 (0:0)
Gól:
80. Bale

Atletico Madrid – Rayo Vallecano 1:0 (0:0)
Gól
: 55. Griezmann

Betis Sevilla – FC Barcelona 0:2 (0:0)
Góly:
50. Rakitič, 81. Suarez, ČK: 35. Westermann (Betis)