Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Španielsko pripomína banánovú republiku, vyčítajú kompetentným médiá

Foto: TASR/AP

Ligový duel medzi domácim celkom a Realom Madrid sa nemohol odohrať pre údajnú sabotáž, keď neznámy páchateľ prerezal káble na niektorých stožiaroch osvetlenia.

Madrid 24. septembra (TASR) - Španielske médiá zareagovali ostrou kritikou na situáciu, ktorá vznikla v nedeľu na štadióne španielskeho futbalového klubu Rayo Vallecano. Ligový duel medzi domácim celkom a Realom Madrid sa nemohol odohrať pre údajnú sabotáž, keď neznámy páchateľ prerezal káble na niektorých stožiaroch osvetlenia.

Neutešený moment, keď sa pár technikov snažilo opraviť prerezané káble na streche štadióna a hráči i funkcionári medzitým čakali v útrobách štadióna a diváci dokonca pred ním, označilo viacero komentátorov za frašku. Španielsko vďaka tomu podľa nich vyzerá ako "banánová republika".

"Štyria alebo piati pracujú a 100 ďalších stojí a prizerá sa. Kde sme toto videli predtým? Samozrejme, v Španielsku," uviedol v športovom denníku Marca redaktor Roberto Palomar. "Obraz robotníka, ktorý má po celý čas cigaretu v ústach a snaží sa opraviť káble pomocou lepiacej pásky, je metaforou pre ligu banánovej republiky. Nezmyselné časy výkopov, obrovské dlhy, klesajúca návštevnosť, sabotáž a kluby, ktoré nespĺňajú základné požiadavky na účasť v profesionálnych súťažiach. Niektoré lokálne ligy majú lepšiu organizáciu," dodal.

Podľa stĺpčekára športového denníka As Afreda Relana bolo cieľom sabotáže poškodiť imidž najvyššej španielskej súťaže. Duel sa mal vysielať v 150 krajinách sveta. "Čelíme novej forme kriminality - futbalovému terorizmu. Polícia musí nájsť vinníkov a postaviť ich pred súd," napísal.

Stretnutie 5. kola španielskej ligy sa napokon uskutoční v pondelok o 19.45 h. Oba kluby absolvovali zdĺhavé rokovania o čase výkopu pondelňajšej dohrávky. Real vzhľadom na nahustený program žiadal, aby sa zápas začal už o piatej poobede. S tým ale zásadne nesúhlasili domáci funkcionári, pretože veľa priaznivcov by sa na zápas s tak skorým štartom nedostalo. Intervenovať preto muselo vedenie ligy a jeho rozhodnutie akceptovali aj kluby.