Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Španielsky obranca Perez po štyroch rokoch opúšťa Michalovce

Na archívnej snímke vpravo hráč Trenčína Matúš Bero, za ním hráč Michaloviec Marcos Perez Calero a vľavo jeho spoluhráč Tomáš Sedlák bojujú o loptu v zápase 1. kola futbalovej Fortuna ligy medzi MFK Zemplín Michalovce a AS Trenčín v Michalovciach 18. júla 2015. Foto: TASR/Milan Kapusta

V lete 2012 prestúpil Perez do druholigových Michaloviec, s ktorými v sezóne 2014/2015 vybojoval postup do najvyššej súťaže.

Michalovce 10. februára (TASR) - Po odchode stopéra Vernona de Marca Morlacchiho do Slovana Bratislava opúšťa futbalového fortunaligistu MFK Zemplín Michalovce ďalší španielsky obranca. Po viac než štyroch rokoch sa lúči s klubom pravý krajný bek Marcos Calero Perez.

"Po štyroch rokoch a štyroch mesiacoch by som chcel poďakovať a rozlúčiť sa s klubom, ktorého som hájil farby. S ním som aj postúpil do najvyššej kategórie. Splnil som si môj sen z detstva hrať najvyššiu súťaž," povedal Perez. "MFK Zemplín Michalovce mi dal možnosť obnoviť zmluvu, ale ja som nechcel. Chcem zmenu vo svojom živote, chcem sa posunúť ďalej a napredovať. Som pripravený na ďalšie výzvy," citovalo hráča facebookové konto michalovského klubu.

Dvadsaťtriročný Perez sa narodil na Mallorke. V mládežníckych časoch obliekal aj dres Villarrealu, s profesionálnym futbalom začal v tíme Atletico Baleares. V lete 2012 prestúpil do druholigových Michaloviec, s ktorými v sezóne 2014/2015 vybojoval postup do najvyššej súťaže. Jeho ďalšie kroky nie sú zatiaľ známe. "Marcosovi ďakujeme za prínos, ktorý dal futbalu na Zemplíne. Do jeho histórie sa zapíše nezmazateľnými písmenami ako člen tímu, ktorý historicky prvýkrát postúpil do najvyššej slovenskej súťaže. Marcos, ďakujeme a želáme veľa osobných a futbalových víťazstiev," uviedol MFK Zemplín na FB konte.