Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Sparta zdolala sedemnástku Manchestru, McGuinness spokojný s pobytom

Na snímke futbalista Manchesteru United Zac Delarney (vľavo) odkopáva lotu pred hráčom Sparty Praha Filipom Haškom Foto: TASR/Oliver Ondráš

Vo vynovenom Národnom tréningovom centre (NTC) podľahli mladíci Manchestru United českým hráčom zo Sparty Praha 0:3.

Poprad 30. októbra (TASR) - Do Popradu po roku znova zavítali mladíci anglického veľkoklubu Manchestru United, ktorí tu absolvovali týždňové sústredenie. V meste pod Tatrami našiel výber hráčov do 17 rokov kvalitné podmienky na prípravu i regeneráciu, v pondelok absolvoval v Ružomberku zápas s miestnymi rovesníkmi (3:0) a herným vrcholom bol stredajší duel proti mladíkom českej Sparty Praha.

Vo vynovenom Národnom tréningovom centre (NTC) podľahli českým hráčom 0:3, pričom stretnutie bolo generálkou pred novembrovým slávnostným otvorením NTC. "Som rád, že sme sa mohli zúčastniť generálky pred otvorením NTC, kvalita trávnika a ďalších atribútov spätých s futbalom boli na vysokej úrovni. Zápas hodnotím pozitívne, pretože sme vyhrali 3:0 nad Manchestrom a to sa mi ešte nikdy nestalo," povedal na stredajšej tlačovej konferencii tréner AC Sparta Praha Petr Havlíček.



Tím Paula McGuinnessa bol zložený z najlepších hráčov z rôznych vekových kategórii od 13 - 16 rokov (B-mužstvo) a v tom videl slabosť svojich zverencov, keďže neboli zohratí. "Gratulujem tímu Petra Havlíčka k víťazstvu, bola to výborná spolupráca oboch tímov. Niesol som vo veľmi dobrom duchu, medzi mládežníkmi nie je taká konkurencia, čo je dobré. Prehrali sme 0:3 a naši chlapci si odniesli zo zápasu niekoľko ponaučení," uviedol McGuinness.

V rámci prvej etapy výstavby NTC sa zrekonštruovala tribúna, ktorá má kapacitu 2000 ľudí, vo vnútri sa obnovilo zázemie pre športovcov, dobudoval sa hotel a reštaurácia. Pribudol vyhrievaný trávnik a umelé osvetlenie. Vyhrievanie trávnika na popradskom futbalovom štadióne je unikátne v celej Európe, keďže sa realizuje pomocou termálnej vody. "Sme tu po štvrtý raz, z toho vyplýva, že sa sem radi vraciame. Všetky zariadenia, celá infraštruktúra naplnila naše predstavy i plány. Videli sme štadión predtým i teraz. Nastala transformácia, pribudol kvalitný trávnik, tribúny a videl som i plány ako to bude vyzerať. Myslím si, že sem môžu prísť všetky špičkové mládežnícke výbery," zamyslel sa McGuinness.

V rámci tlačovej konferencie odhalil majiteľ Aquacity Poprad Jan Telenský pamätnú tabuľu s menami hráčov Manchestru United, ktorí v Poprade trénovali a postupne sa prepracovali do A-tímov popredných svetových klubov. "Život začína v mladosti, ľudia túžia stať sa hviezdami a tabuľa je o tomto úspechu. Je dôležité trénovať deti už od útleho veku, aby mohli na konci skončiť na danej tabuli, ktorá hovorí, že trénovali na Slovensku a kde pôsobia momentálne. Teda tabuľa sa bude stále meniť," poznamenal Telenský.

Futbalové Národné tréningové centrum v Poprade slávnostne otvoria v utorok 5. novembra o 14.00 hod. Po prehliadke priestorov NTC sa o 14.30 začne priateľský zápas reprezentačných tímov do 15 rokov Slovensko - Maďarsko.