Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Pavel Hapal v Sparte Praha končí. Odvolali ho v deň jeho narodenín

Na archívnej snímke Pavel Hapal. Foto: TASR - Branislav Račko

Spolu s čerstvo 49-ročným kormidelníkom skončil aj jeho asistent Slovák Oto Brunegraf.

Praha 27. júla (TASR) - Vedenie českého futbalového klubu Sparta Praha odvolalo Pavla Hapala z funkcie hlavného trénera. Bývalému koučovi slovenskej reprezentačnej "dvadsaťjednotky" sa stala osudnou štvrtková prehra českého tímu so srbským Spartakom Suboticou v prvom zápase 2. predkola Európskej ligy UEFA 2018/2019.

"Výkony mužstva dlhodobo neboli podľa našich predstáv. Po predvedenej hre a výsledku v Srbsku sme museli túto situáciu riešiť. O dva dni hráme ligový zápas s Jabloncom a o šesť odvetu so Suboticou. V oboch dueloch očakávame úplne odlišný prístup a chceme ich zvládnuť," citoval portál idnes.cz generálneho riaditeľa Sparty Adama Kotalíka.

Trénerskú taktovku dočasne prevezme športový riaditeľ "rudých" Zdeněk Ščasný. "Ide o riešenie len na nejaký čas. Som človek, ktorý pozná prostredie, hráčov, vzťahy v šatni a českú ligu. V Jablonci chceme hrať inak ako proti Subotici a čo najlepšie sa pripraviť na odvetu. Myslím si, že je v našich silách, aby sme postúpili," uviedol Ščasný, ktorého najbližším spolupracovníkom bude Radoslav Kováč.

Hapal viedol hráčov Sparty od 6. marca, keď nahradil Taliana Andreu Stramaccioniho. Český tréner skončil vo svojej funkcii v deň svojich 49. narodenín. Spolu s ním opustil realizačný tím "rudých" aj jeho asistent Slovák Oto Brunegraf.