Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Spartak Moskva vymenil Ružičku do Ufy

Štefan Ružička Foto: TASR

Ružička pôsobil v klube z moskovského predmestia Sokoľniki necelých päť sezón, pričom v uplynulých štyroch zakaždým prekonal hranicu 15 gólov a 30 bodov.

Moskva 23. januára (TASR) - Slovenský hokejový útočník Štefan Ružička sa sťahuje zo Spartaka Moskva do Salavatu Julajev Ufa. Vedenie moskovského klubu v stredu vymenilo 27-ročného krídelníka do siedmeho tímu tabuľky Východnej konferencie KHL, "červeno-bieli" dostali za hráča finančnú kompenzáciu. Informovala o tom oficiálna webstránka Spartaka.

"Jeho výkony v červeno-bielom drese zostanú navždy v srdciach fanúšikov Spartaka. Ďakujeme Štefanovi za odvedenú prácu a želáme mu všetko najlepšie v budúcej kariére," uvádza internetová stránka spartak.ru.

Ružička pôsobil v klube z moskovského predmestia Sokoľniki necelých päť sezón, pričom v uplynulých štyroch zakaždým prekonal hranicu 15 gólov a 30 bodov. Najvydarenejším bol pre nitrianskeho rodáka ročník 2011/2012, keď v 53 vystúpeniach nazbieral 22 gólov a 17 asistencií. V prebiehajúcej sezóne odohral účastník dvoch svetových šampionátov (2009, 2011) 34 zápasov s bilanciou 7 gólov a 11 asistencií. Bývalý hráč Philadelphie Flyers sa v Ufe stretne s krajanom Ivanom Barankom.