Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Spartak Myjava prejavil záujem štartovať v Corgoň lige 2012/13

Myjavský tím sa teší zo zisku titulu majstra ligy po skončení zápasu 32. kola slovenskej futbalovej II. ligy. Foto: TASR/Dušan Hein

Spartak Myjava do 31. mája. 2012 podá prihlášku do najvyššej slovenskej futbalovej súťaže. Účasť Myjavy v Corgoň lige je však podmienená viacerými faktormi.

Myjava 29. mája (TASR) - Víťaz II. futbalovej ligy Spartak Myjava podá prihlášku do najvyššej slovenskej súťaže.

Vedenie Myjavčanov podmienilo svoje rozhodnutie výsledkami rokovaní s prezídiom Únie ligových klubov (ÚLK) a v utorok večer po prísľube od ÚLK o rešpektovaní času potrebného na prípravy infraštruktúry pre novú sezónu prijalo konečné rozhdonutie prihlásiť sa do Corgoň ligy 2012/13.

"Po rokovaní prezídia Únie ligových klubov (ÚLK) a Slovenského futbalového zväzu (SFZ) v Liptovskom Jáne prezident Spartaka Myjava Pavel Halabrín vyhlásil, že Myjava do 31. 5. 2012 podá prihlášku do najvyššej slovenskej futbalovej súťaže. Účasť Myjavy v Corgoň lige však podmienil viacerými faktormi – a funkcionári ÚLK prisľúbili, že ich budú akceptovať. Podľa slov Pavla Halabrína ide najmä o ústupky v oblasti profesionalizácie realizačného tímu, či o zachovanie filozofie myjavského klubu a jeho tradícií. Toto rozhodnutie v praxi znamená, že Myjavčania majú teraz asi šesť týždňov na prípravu zápasov s najlepšími slovenskými mužstvami na domácej pôde," píše sa v tlačovej správe víťaza II. ligy.

Medzi prípravami na najvyššiu súťaž sa vyníma prvá etapa rekonštrukcie myjavského štadióna a organizačné zabezpečenie zápasov.

"Som rád, že Myjava má záujem štartovať v najvyššej súťaže, pretože víťaz druhej ligy by v nej chýbať nemal. Ešte je to neoficiálne, potvrdené to bude iba po poslednom májovom dni. Každé postupujúce mužstvo musí prejsť skráteným licenčným konaním a Myjava nie je v ničím odlišná od klubov z minulosti, takto isto sa postupovalo aj v prípade iných nováčikov. Klub potrebuje dostať či už osvetlenie, tribúny alebo kamerový systém na požadovanú úroveň," komentoval pre TASR rozhodnutie Myjavčanov šéf ÚLK Dušan Tittel, ktorý sa vyjadril aj k situácii Prešovu, ktorému údajne hrozia vážne finančné problémy.

"Za daného stavu platí, že Prešov má v pláne štartovať v lige aj v nadchádzajúcej sezóne. Ale definitívne to bude až o pár dní. Zachytili sme zmeny akcionárske, ktoré sa týkajú štruktúry majiteľov, ale veríme, že sa to ambícií Prešovčanov štartovať v lige nedotkne."

V prípade, ak sa Myjava alebo Prešov do CL predsa len neprihlásili v danom termíne, bude oslovený druhý tím II. ligy - ŽP Šport Podbrezová. "V stredu bude valné zhromaždenie akcionárov, kde preberieme aj túto možnú alternatívu a postavíme sa k nej s plnou vážnosťou až po dôkladnej analýze," reagoval pre TASR športový riaditeľ Podbrezovej Michal Budovec.