Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Spartak chce v odvete proti Zestafoni skórovať a postúpiť

Na snímke hlavný tréner FC Spartak Trnava Juraj Jarábek Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Z dôvodu rekonštrukcie ich domovského stánku odohrajú Trnavčania štvrtkový zápas proti Zestafoni na štadióne ViOn-u v Zlatých Moravciach.

Trnava 23. júla (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava pred štvrtkovou odvetou 2. predkola Európskej ligy UEFA 2014/15 vedia, že ak chcú postúpiť cez FC Zestafoni do ďalších bojov, potrebujú streliť aspoň o jeden gól viac ako súper. Zverenci trénera Juraja Jarábka pred týždňom v Gruzínsku uhrali cennú remízu 0:0, po ktorej sa prezentovali rovnakým výsledkom aj na ihrisku FC DAC 1904 Dunajská Streda v 2. kole Fortuna ligy.

Spartak v aktuálnej sezóne ešte ani raz neťahal za kratší koniec, v domácej i Európskej lige ťahá päťzápasovú sériu bez prehry. V prvom súboji na pôde gruzínskeho súpera mali obe mužstvá dobre šance na skórovanie, domáci v úvode duelu nastrelili žrď. "Bol to kvalitný súper, ako sme predpokladali. Ale odohrali sme viac ako solídny zápas a dosiahli kvalitný výsledok. Je to otvorené, v odvete sa bude aj súper snažiť streliť gól, očakávam zaujímavý duel," povedal po stretnutí kouč Jarábek. Ak jeho tím zvládne odvetu a postúpi, v 3. predkole sa stretne s úspešnejšímm z dvojice FC Luzern (Švajč.) - FC Saint Johnstone (Škót.).

Z dôvodu rekonštrukcie ich domovského stánku odohrajú Trnavčania štvrtkový zápas proti Zestafoni na štadióne ViOn-u v Zlatých Moravciach. Sektory B1 a B2 však budú zívať prázdnotou. Stane sa tak z nariadenia Disciplinárnej komisie Európskej futbalovej únie (UEFA), ktorá týmto spôsobom potrestala Spartak za rasistické prejavy jeho fanúšikov v zápase 1. predkola proti maltským Hibernians. Viacerí priaznivci "andelov" boli oblečení v tričkách s rasistickým motívom a symbolikou. Zároveň sa prezentovali známym chorálom "Slovanista", v ktorom mali zaznieť prvky neznášanlivosti.

"Najväčším trestom je pre nás uzavretie časti štadióna, ktoré sa týka asi šesťsto miest, čo je ďalšia výrazná finančná strata na vstupnom," uviedol po oznámení trestu PR manažér Spartaka Marek Ondrejka. Vedenie Spartaka pred štvrtkovým zápasom vyzvalo priaznivcov, aby zvážili vhodnosť oblečenia a symbolík na vlajkách, s ktorými idú na štadión.

Duel Spartak Trnava - FC Zestafoni je na programe vo štvrtok 24. júla o 19.30 h v Zlatých Moravciach.

Predpokladané zostavy:

Spartak: Rusov – Janečka, Bortel, Tóth, Čonka – Schranz, Kuzma, Sabo, Chovanec - Vlasko - Mikovič

Zestafoni: Pavlovič – Gongaze, Čelidze, Rene Santos, Guruli - Dolidze, Kuchianidze, Šarikadze, Gecadze - Gelašvili, Dvali