Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Spartak veľkolepo oslávi narodeniny štadióna, Paukner bude chýbať

Na snímke vpravo nová posila futbalistov FC Spartak Trnava Matúš Paukner na prvom tréningu v letnej príprave na novú sezónu Fortuna ligy v Trnave v pondelok 6. júna 2016. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Útočník si minulý víkend zlomil kostičku medzi členkom a priehlavkom na ľavej nohe, nezahrá si asi šesť týždňov.

Trnava 18. augusta (TASR) - Trnavský štadión Antona Malatinského - City Arena oslávi v piatok 19. augusta svoje prvé narodeniny. Oslavy sa začnú už o 18.00 h na pešej zóne na rohu Športovej ulice a Dolných Bášt odhalením takmer dva a polmetrovej bronzovej sochy Antona Malatinského, ktorej autorom je sochár Pavol Dubina. Na slávnostnom akte sa zúčastní viacero veľkých mien futbalovej Trnavy, medzi nimi aj Valerián Švec, Ján Hucko či Jozef Adamec.

"Je zobrazený v jeho typickom postoji a kabáte, ako ho Trnavčania poznali z obdobia, keď už nebol aktívny hráč, ale tréner a manažér," povedal pre TASR Dubina o svojom diele, ktoré vznikalo podľa fotografií, ale posledné slovo mal Malatinského syn Dušan. "Myslím, že sa nám podarilo verne zachytiť podobu," dodal Dubina.

A. Malatinský je bývalý hráč a tréner futbalistov miestneho klubu FC Spartak, s ktorým získal tri tituly majstra Československa v rokoch 1968, 1972 a 1973. "Umelecké dielo bude odhalené pod záštitou Trnavského samosprávneho kraja a FC Spartak Trnava. V rovnaký deň o 20.00 h splní CITY ARENA svoj sľub o tom, že štadión nebude slúžiť iba športu. Trnava totiž privíta päťnásobného "Slávika" - legendárnu českú rockovú kapelu Olympic," informoval TASR v tlačovej správe Ľudovít Tóth zo spoločnosti event2all. Koncert ukončí veľkolepý ohňostroj.

Paukner si za Trnavu nezahrá zrejme až šesť týždňov

Fortunaligový klub FC Spartak Trnava sa približne šesť týždňov bude musieť zaobísť bez Matúša Pauknera. Dvadsaťpäťročný útočník si minulý víkend zlomil kostičku medzi členkom a priehlavkom na ľavej nohe, informovala internetová stránka spartak.sk.

Paukner sa zranil v Seredi, kde nastúpil v drese juniorky Spartaka v súboji II. ligy. Do "derby" zápasu zasiahol v 49. minúte, lenže už o desať minút musel opustiť ihrisko, keď ho nepríjemne zozadu šmýkačkou zranil Djiby Ba.

"Veľmi ma to mrzí. V lige som stihol odohrať len jeden zápas proti Dunajskej Strede, podarilo sa mi skórovať, bola skvelá atmosféra a vyhrali sme. Tešil som sa na ďalšie takéto zápasy v drese Spartaka. Bohužiaľ, čaká ma dlhšia pauza, počas nej spravím všetko, aby som sa vrátil ešte lepšie pripravený," uviedol pre klubový web Paukner.