Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Trnava už na Malte, na poslednú chvíľu vypadol z nominácie Vyskočil

Na snímke hlavný tréner FC Spartak Trnava Juraj Jarábek počas tlačovej konferencie Foto: TASR/Martin Baumann

´Andeli´ vstúpia do pohárovej Európy ako prvý slovenský zástupca v tomto ročníku vo štvrtok o 20.00 SELČ, keď si zmerajú sily s maltským tímom FC Hibernians.

La Valletta 2. júla (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava sú už v dejisku štvrtkového zápasu 1. predkola Európskej ligy UEFA 2014/2015 na Malte, kde si zmerajú sily s miestnym tímom FC Hibernians. Tréner Juraj Jarábek má k dispozícii pätnásť futbalistov vrátane dvoch brankárov, nemôže sa však spoliehať na služby skúseného Martina Vyskočila.

Český útočník vypadol na poslednú chvíľu neplánovane z nominácie, keď na stredajší ranný zraz tímu pred odletom prišiel s dlahou na ruke. "Milan Bortel odkopával loptu, ktorá ma trafila do ruky a vyvrátila ju. Mám prasknutú kosť v zápästí. Lekári hovoria zhruba o dvojtýždňovej vynútenej pauze," povedal pre oficiálny web "bílych andelov" Vyskočil.

Vracia sa Schranz

Ivan Schranz
Foto: TASR/Lukáš Grinaj
Po zranení sa vracia do zostavy Spartaka Ivan Schranz, ktorého trápilo zranenie v oblasti spodného brucha a triesla od posledného duelu uplynulej sezóny proti Slovanu Bratislava. "Nateraz to ustúpilo, takže verím, že budem môcť hrať. Lekári hovorili, že keby sa bolesti vrátili, podstúpim laparoskopickú operáciu," povedal Schranz. Tréner Jarábek by mal mať k dispozícii už aj talentovaného stredopoliara Nikolasa Špaleka, s ktorým klub podpísal trojročný kontrakt po prestupe z Nitry iba v utorok.

Trnavčania v stredu pri príchode na bratislavské letisko M.R. Štefánika meškali vyše 40 minút, ale pred súbojom u nich panuje optimizmus. Tréner Juraj Jarábek má k dispozícii 13 hráčov do poľa plus dvoch brankárov.

"Máme za sebou dobrú prípravu, jadro hráčov z minulej sezóny zostalo a dobre zapadli aj noví. O súperovi z Malty vieme skutočne málo, ale aj tak chceme postúpiť. Keďže ide o dvojzápas, nebudeme to zrejme na Malte veľmi otvárať. Mužstvá z tejto krajiny ale nemôžeme vôbec podceniť, aj včera tam Ferencváros so Sliemou len remizoval," povedal na letisku médiám kouč tretieho mužstva najvyššej slovenskej súťaže v minulej sezóne.

Kapitán Janečka

Marek Janečka
Foto: TASR/ Pavel Neubauer
Kapitánom slovenského tímu bude Marek Janečka. Trnavčania sa obávali aj klimatických podmienok, ale keďže sa bude hrať o 20.00 SELČ, nemal by to byť až taký problém. Zápas ako hlavný rozhodca povedie Mark Steven Whitby z Walesu.

Futbalisti Spartaka Trnava síce nedisponujú množstvom informácií o ich štvrtkovom súperovi v 1. predkole Európskej ligy UEFA 2014/2015 Hibernians FC z Malty, ale ich cieľom je aj tak postúpiť do 2. predkola. "Andeli" vstúpia do pohárovej Európy ako prvý slovenský zástupca v tomto ročníku vo štvrtok o 20.00 SELČ na štadióne v Ta' Qali.
Výkop úvodného stretnutia je na programe vo štvrtok o 20.00 h, odvetu odohrajú Trnavčania vzhľadom na výstavbu nového domovského stánku City aréna o týždeň neskôr v Zlatých Moravciach.

Okrem tohto zápasu sa vo štvrtok bude hrať ďalších 36 prvých duelov. Ročník začal už v utorok troma súbojmi Sliema Wanderers (Malta) - Ferencváros Budapešť (Maď.) 1:1, AS Jeunesse Esch (Lux.) – Dundalk FC (Ír.) 0:2 a FK Škendija (Alb.) - FC Zimbru Kišiňov (Mold.) 2:1.


1. zápas 1. predkola EL 2014/2015, štvrtok 3. júla (20.00 SELČ):

Hibernians FC - Spartak Trnava /rozhoduje: Mark Steven Whitby (Wales)/