Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

VIDEO: Trnava má nového trénera brankárov, skúšajú aj troch Afričanov

Na snímke hráči FC Spartak Trnava, zľava Emir Halilovič, Miloš Nikolič, David Depetris a Aldo Baez v šatni pred prvým tréningom zimnej prípravy mužstva v Trnave vo štvrtok 7. januára 2016. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Andelom patrí po jeseni v tabuľke šiesta priečka, v 19 zápasoch dosiahli bilanciu 8-4-7 a získali 28 bodov.

Trnava 7. januára (TASR) - Vo štvrtok odštartovali zimnú zaberačku na odvetnú časť Fortuna ligy 2015/16 aj futbalisti Spartaka Trnava. "Andelom" patrí po jeseni v tabuľke šiesta priečka, v 19 zápasoch dosiahli bilanciu 8-4-7 a získali 28 bodov.

Najväčšou zmenou v Trnave prešiel realizačný tím. Asistentmi hlavného trénera Ivana Hucka sú po novom Miroslav Karhan a Martin Rusňák, ktorí nahradili dvojicu Branislav Mráz, Milan Ivanka. Karhan podpísal s klubom zmluvu na dobu neurčitú, Rusňák sa dohodol s fortunaligistom na 3,5 roka. Vo štvrtok uzavrel kontrakt o spolupráci so Spartakom aj Pavol Kamesch, ktorý bude pôsobiť vo funkcii kouča brankárov. Ten nahradí doterajšieho trénera gólmanov Rolanda Praja.

Na snímke zľava kondičný tréner FC Spartak Trnava Martin Rusňák, asistent trénera Miroslav Karhan, hlavný tréner Ivan Hucko v šatni pred prvým tréningom zimnej prípravy mužstva v Trnave vo štvrtok 7. januára 2016.
Foto: TASR/Lukáš Grinaj


Na štvrtkovom zraze pred prvým tréningom boli prítomné aj tri nové posily - Andrej Kadlec, Nigérijčan Babatounde Bello a skúsený 34-ročný Róbert Jež. Ten prichádza do Trnavy z poľskej Ekstraklasy z Górniku Zabrze. Spartak skúša aj trio hráčov z Afriky - Diego Mutombo Kazadi, Robert Tambe, Aurelien Ngeytala Lola.

V Trnave nebude na jar pokračovať viacero hráčov. Klub sa dohodol na ukončení kontraktov s brankárom Bojanom Kneževičom, obrancami Ľubošom Hanzelom, Patrikom Čarnotom ako i útočníkom Jakubom Vojtušom. Po hosťovaní v slovenskom Ríme sa vracia do Afriky Niare Benogo. Stopéra Milana Bortela a španielskeho stredopoliara Josého Davida Casada umiestnil Spartak na transfer listinu a v prípade záujmu o ich služby hráčov uvoľní.

Na snímke nový hráč FC Spartak Trnava Andrej Kadlec na prvom tréningu zimnej prípravy v Trnave vo štvrtok 7. januára 2016.
Foto: TASR/Lukáš Grinaj


Trnavčania majú v pláne tri sústredenia – kondičné v Piešťanoch a herné v Prahe a Turecku. V krajine polmesiaca odohrajú červeno-čierni tri duely, súperov ešte nepoznajú. Generálka na ligu bude týždeň pred súťažou v Rakúsku s tímom Wiener Neustadt.

Video: Tréner brankárov Trnavy P. Kamesch hovorí o novej výzve


Video: Nový hráč Trnavy B. Bello je pripravený zabojovať o miesto v tíme


program zimnej prípravy Spartaka Trnava
11.-16. januára: kondičné sústredenie Piešťany (hotel Park)
16. januára o 11.00: Šaľa – Spartak (v Šali)
23. januára o 11.00: Spartak – Olomouc (v Senci)
25.-28. januára: sústredenie v Prahe
26. januára o 11.00: Liberec - Spartak (Nymburk)
28. januára o 13.00: MAS Táborsko – Spartak (Vlašim)
30. januára o 14.00: Vasas Budapešť – Spartak (Lipót)
5. februára o 14.30: Baník Ostrava – Spartak (Ostrava)
7.-17. februára: herné sústredenie v Turecku
20. februára o 14.00: Wiener Neustadt – Spartak (Wiener Neustadt)