Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Rešpektujeme silu súpera, povedal tréner Zürichu pred duelom s Trnavou

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Duel FC Spartak Trnava - FC Zürich je na programe 21. augusta.

Zlaté Moravce 20. augusta (TASR) - Futbalisti FC Zürich pred štvrtkový prvým zápasom play off o skupinovú fázu Európskej ligy UEFA 2014/2015 proti Spartaku Trnava nepodceňujú svojho súpera. Tréner švajčiarskeho tímu Urs Meier však verí, že jeho zverenci sú dostatočne pripravení a duel v Zlatých Moravciach zvládnu.

"Rešpektujeme silu súpera, ktorý sa v poslednom období posilnil o kvalitných hráčov. Napriek tomu nám povinnosť velí zvládnuť tento dvojzápas. Bude to pre nás prvý zápas v EL v tejto sezóne, súper odohral už tri kolá. Napriek tomu sme sa poctivo pripravovali a mužstvo by malo byť na zajtrajší zápas pripravené," uviedol na stredajšej tlačovej konferencii Meier.

FC Zürich v generálke na štvrtkový zápas počas víkendu v lige remizoval na pôde Luzernu 1:1. Gól hostí po akcii Olivera Buffa zaznamenal obranca Ivan Kecojevič. "Nehrali sme dobre, vo štvrtok na Slovensku musíme predviesť diametrálne odlišný výkon," hodnotil pred časom stretnutie Meier.

Duel FC Spartak Trnava - FC Zürich je na programe 21. augusta o 20.15 SELČ. Hrať sa bude opäť na štadióne ViOn-u v Zlatých Moravciach, kde fortunaligista už v tejto sezóne oslavoval na európskej scéne postup cez troch súperov. Trénerovi Jurajovi Jarábkovi bude k dispozícii aj nová posila, útočník Erik Jendrišek. V priamom prenose odvysiela zápas RTVS. Odveta je na programe o sedem dní neskôr na 25-tisícovom štadióne Letzigrund v Zürichu.