Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Play off je veľkou výzvou, tvrdí Jarábek pred duelom proti FC Zürich

Tréner Spartaka Trnava Juraj Jarábek Foto: TASR/Henrich Mišovič

Štvrtkový prvý zápas play off o skupinovú fázu Európskej ligy medzi Spartakom Trnava a FC Zürich sa bude hrať pred vypredaným hľadiskom.

Zlaté Moravce 19. augusta (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava sú v plnej príprave na štvrtkový prvý zápas play off o skupinovú fázu Európskej ligy proti FC Zürich. Hrať sa bude opäť na štadióne ViOn-u v Zlatých Moravciach, kde fortunaligista už v tejto sezóne oslavoval na európskej scéne postup cez troch súperov.

"Sme tu už štvrtýkrát a cítime sa tu naozaj ako doma," uviedol tréner Juraj Jarábek na utorňajšej tlačovej konferencii v Zlatých Moravciach. "Sme plní očakávania, play off Európskej ligy je pre nás veľkou výzvou. Urobíme všetko pre to, aby sme v prvom dueli boli úspešní a mali sme dobré vyhliadky pred odvetou. Verím, že v boji o postup nám pomôže aj Erik Jendrišek, ktorý bude už vo štvrtok nachystaný hrať, hoci absolvoval s nami zatiaľ iba tri tréningy."

Tréning Spartaka Trnava



Výprava Spartaka je už tradične ubytovaná v kaštieli v Topoľčiankach, v príprave na švajčiarskeho súpera figuruje dvadsať hráčov. "Nomináciu ešte zúžime, ale je dôležité aby sme všetci spolu trénovali a aby sa zapojili aj hráči, ktorí k nám prišli iba nedávno," vysvetlil Jarábek. Pre jeho mužstvo je postup do skupinovej fázy EL veľkým lákadlom. "Bolo by to niečo úžasné. Nikto neočakával, že sa dostaneme tak ďaleko a je to pre nás akýsi bonus. V dueli s Zürichom sme outsiderom, je to nasadené mužstvo, ktoré má niekoľkonásobne vyšší rozpočet ako Spartak a my môžeme iba prekvapiť. To môže byť našou výhodou, hlavne si to chceme užívať a pokúsime sa o postup. Európska liga je pre nás momentálne prioritou."



Trnava prvýkrát v tohtoročnej edícii Európskej ligy začne zápasom doma. "Je to trošku nevýhoda, súperi sa navyše iba budú spoznávať. Ale ako som sledoval v uplynulých dňoch hru Zürichu, majú veľkú silu v ofenzíve. Dôležité preto bude vo štvrtok neinkasovať a snáď sa nám nejaký gól podarí streliť. Spoliehame sa aj na divákov, ktorí nás prídu povzbudiť, hľadisko bude plné a ja verím, že našich priaznivcov nesklamame. Chceme sa presadiť našim herným prejavom, na to nič nebudeme nič meniť," dodal Jarábek, ktorému bude chýbať pre trest Martin Mikovič. Ivan Schranz už po zranení začal s tréningom.

Štvrtkový prvý zápas sa bude hrať pred vypredaným hľadiskom. Posledné vstupenky sa predali už v pondelok a na tribúnach tak bude približne 4000 divákov. Zápas má výkop o 20.15 h, v priamom prenose ho odvysiela RTVS na Dvojke. Odveta je na programe o týždeň neskôr vo Švajčiarsku.