Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Spartu zrazil kiks Štetinu, proti Olomoucu jej nestačili ani tri góly

Na archívnej snímke slovenský futbalový reprezentant Lukáš Štetina. Foto: TASR - Martin Baumann

Sparta sa aj v novej sezóne herne trápi a tomu zodpovedajú aj výsledky. S jedenástimi bodmi na konte za tri výhry, dve remízy a tri prehry figuruje slávny český klub až na 7. mieste ligovej tabuľky.

Praha 2. septembra (TASR) - Futbalistom pražskej Sparty nestačili ani tri góly na plný bodový zisk, v nedeľňajšom zápase 8. kola českej Fortuna ligy iba remizovali so Sigmou Olomouc 3:3.

"Keď strelíme doma tri góly, musíme zápas zvládnuť a vyhrať," hneval sa kormidelník "rudých" Václav Jílek. Sparta sa aj v novej sezóne herne trápi a tomu zodpovedajú aj výsledky. S jedenástimi bodmi na konte za tri výhry, dve remízy a tri prehry figuruje slávny český klub až na 7. mieste ligovej tabuľky, čo je vzhľadom na jeho ambície zlá vizitka.

"Zo štyroch striel sme dostali tri góly. Máme skóre 16:14, inkasované góly nás veľmi zrážajú dole. Súperi nás trestajú z mála šancí, ktoré im navyše sami darujeme. My si musíme šance vypracovať, súperi nie. Stále robíme individuálne chyby. Hráči sú nastavení, že chcú situácie riešiť konštruktívne. V reprezentačnej prestávke s tým musíme niečo urobiť," citoval Jíleka portál idnes.cz.

Na prehru 3:4 s Mladou Boleslavou spred troch týždňov doplatil stopér Lukáš Štetina, ktorého tréner vynechal zo zostavy v nasledujúcich dueloch s Baníkom Ostrava a Libercom. Po odmlke sa slovenský legionár vrátil do sparťanskej obrany, prezentoval sa však hrubou chybou pred gólom na 1:2, keď ako posledný hráč neodvrátil hlavou loptu a Jakub Plšek svoje sólo na brankára premenil.

"Chceli sme, aby si oddýchol. V tréningovom procese vyzeral dobre, pracoval. Nebol žiadny dôvod mať obavy alebo mu neveriť. Nejdete do zápasu s tým, že o hráčovi pochybujete, či to zvládne a niečo nevyvedie. To, čo spravil, samozrejme prekvapilo," povedal lodivod Sparty o Štetinovi, ktorý odohral rovnako ako jeho krajan Dávid Hancko celých 90 minút. V stredovej formácii Sigmy nastúpil bývalý kapitán trnavského Spartaka Lukáš Greššák, na ihrisku pobudol na 63. minúty.