Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Špeciálne olympiády: Na 13. ročníku MSR sa predstavilo 52 športovcov

Premiéru na súťaži mala zmiešaná štafeta mužov a žien. Foto: www.skpr.sk

Na podujatí sa predstavilo spolu 20 zjazdárov a 32 bežkárov.

Ždiar 21. februára (TASR) - Športovci s mentálnym postihnutím absolvovali v Monkovej doline v Ždiari už 13. ročník majstrovstiev Slovenska Špeciálnych olympiád v bežeckom a v zjazdovom lyžovaní. Na podujatí sa predstavilo spolu 20 zjazdárov a 32 bežkárov.

"Sme radi, že 13. ročník majstrovstiev Slovenska Špeciálnych olympiád v bežeckom a v zjazdovom lyžovaní môžeme zhodnotiť ako veľmi úspešný. Mali sme síce poriadne mrazivé počasie, ale náladu to nikomu nepokazilo a výkony našich športovcov boli skvelé. Prvýkrát v histórii tohto podujatia sme odštartovali miešanú štafetu mužov a žien v bežeckom lyžovaní na 4x500 metrov," uviedol v tlačovej správe organizátor podujatia Stanislav Kriššák, ktorého syn a zverenec Jakub Kriššák dominoval v bežeckom lyžovaní.

"Vyhral som, takže som spokojný, išlo sa mi dobre. Bola to vydarená súťaž, rád sem chodím," povedal Jakub Kriššák, ktorý triumfoval v ankete Športovec roka 2017 v kategórii Špeciálne olympiády. Medzi ženami bola v behu na lyžiach najúspešnejšia Veronika Máčková z klubu ŠK Manín z Považskej Bystrice. Medzi zjazdármi sa umiestnili na najvyšších priečkach Petra Vráblová z DSS Hrabiny, Michal Štubňa zo zariadenia Život s autizmom z Motyčiek a Ladislav Jakubčoz klubu ŠK Bystričan Lyžiarik Banská Bystrica.

Okrem súťaží na športovcov čakal aj pestrý sprievodný program. "Predstavili sme nový šport Špeciálnych olympiád – snežnice, ku ktorému sme mali teoretický výklad pravidiel a športovci si ho mohli vyskúšať aj v praxi. Pevne verím, že už na budúcom ročníku podujatia bude táto disciplína zaradená do programu, keďže športovcov veľmi oslovila. V nedeľu sme si ešte užili turistickú atrakciu, výlet na Chodník korunami stromov, ktorý pre nás zorganizovali zástupcovia strediska Bachledka, za čo sa im chceme poďakovať. Bol to krásny zážitok a pekná bodka celého podujatia," uviedla Jana Gantnerová, projektová riaditeľka Špeciálnych olympiád Slovensko.