Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Špeciálne olympiády: V Trenčíne sa konali 12. MSR v plávaní

Špeciálne olympiády Slovensko majú za sebou 12. ročník Majstrovstiev Slovenska v plávaní. Foto: Pavol Uhrin / FOTOSPORT.SK

Nadšené tváre športovcov s mentálnym postihnutím už pred samotnými pretekmi prezradili, že v Trenčíne neboli tituly prvoradé.

Trenčín 15. marca (TASR) - Mestská plaváreň v Trenčíne privítala v stredu účastníkov Majstrovstiev Slovenska Špeciálnych olympiád v plávaní. Mentálne postihnutí športovci si zmerali sily na podujatí, ktoré napísalo už svoju dvanástu kapitolu.

Plavcov rozdelili do dvoch úrovní. V tej prvej súťažili v kratších disciplínach na 25 a 50 m. Druhá úroveň bola pre športovcov, ktorí sa snažili o víťazstvo na 100 a 200 m tratiach. Celkovo bolo na programe 13 finálových disciplín jednotlivcov a štyri štafety. Prví traja súťažiaci v každých pretekoch dostali medaily, ostatných odmenili finálovými stužkami. Informovala o tom stránka specialolympics.sk.

Špeciálne olympiády Slovensko majú za sebou 12. ročník Majstrovstiev Slovenska v plávaní.
Foto: Pavol Uhrin / FOTOSPORT.SK


Nadšené tváre športovcov s mentálnym postihnutím už pred samotnými pretekmi prezradili, že v Trenčíne neboli tituly prvoradé. Úprimná radosť zo spoločných stretnutí zvíťazila nad dosiahnutými výsledkami.