Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

ASOC ocenila za výkony na OH 2016 Puigovú a Van Niekerka

Portorická tenistka Monica Puigová pózuje so zlatou medailou po jej výhre nad Nemkou Angelique Kerberovou vo finále zápasu ženskej dvojhry na OH 2016 v Rio de Janeiro 13. augusta 2016. Foto: TASR/AP

Cenu pre najinšpirujúcejší výkon si prevzala brazílska džudistka Rafaela Silvová. Asociácia národných olympijských výborov (ASOC) ocenila Britov ako najúspešnejší olympijský výbor.

Dauha 16. novembra (TASR) - Asociácia národných olympijských výborov (ASOC) ocenila portorickú tenistku Monicu Puigovú a juhoafrického atléta Waydea Van Niekerka za výkony na OH 2016 v Riu de Janeiro. Informovala o tom agentúra AP.

Držiteľ zlata na 400 m trati Van Niekerk prekonal v Riu svetový rekord Michaela Johnsona z roku 1999. Puigová vybojovala pre svoju krajinu historicky prvé olympijské zlato. V tímových kategóriách triumfovalo Fidži s reprezentáciou v sedmičkovom ragby a pozemné hokejistky Veľkej Británie.

Cenu pre najinšpirujúcejší výkon si prevzala brazílska džudistka Rafaela Silvová. ASOC ocenila Britov ako najúspešnejší olympijský výbor. "Prelomovú" cenu dostali krajiny, ktoré v Riu získali prvé zlato, respektíve prvú olympijskú medailu - Bahrajn, Pobrežie Slonoviny, Fidži, Jordánsko, Portoriko, Singapur, Tadžikistan a Vietnam.