Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Cenu Univerzitný športovec roka 2018 získala vzpieračka Karin Freyová

Na archívnej snímke Karin Freyová. Foto: Facebook Karin Kara Frey

Okrem K. Freyovej získali ocenenia aj ďalší športovci, ktorí tento rok úspešne reprezentovali Slovensko na Akademických majstrovstvách sveta.

Bratislava 7. decembra (TASR) - Ocenenie Univerzitný športovec roka 2018 získala slovenská vzpieračka Karin Freyová, ktorá na tróne vystriedala atléta Jána Volka. Cenu získala za svoje výsledky na akademických majstrovstvách sveta, na ktorých získala 3 strieborné medaily vo vzpieraní v kategórii do 75 kg v disciplínach dvojboj (205kg), trh (92kg) a nadhod (113kg).

Výsledky ankety Slovenskej asociácie univerzitného športu (SAUŠ) vyhlásili v stredu 5. decembra na slávnostnom galavečeri v Hale Mladosť v Bratislave za prítomnosti významných hostí ako rektora Univerzity Komenského v Bratislave Karola Mičietu, prezidenta Slovenského olympijského výboru (SOV) Antona Siekela, generálneho sekretára Slovenského paralympijského výboru (SPV) Samuela Roška a riaditeľa Národného športového centra Borisa Čavajdu.

Okrem Freyovej získali ocenenia aj ďalší športovci, ktorí tento rok úspešne reprezentovali Slovensko na Akademických majstrovstvách sveta - strelci Filip Praj, Filip Marinov, Michal Slamka, veslár Richard Vančo, zápasník Attila Gaál a vzpierač Viktor Ostrovský.